Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silný slepičí vývar s nudlemi

Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je nejen výživný, ale také dokonale zahřeje a potěší jemnými nudlemi.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 130 min

145 min (15 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie610 kJ /
146 kcal
Bílkoviny6,03 g
Tuky1,18 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 334 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy19,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody. Krok 2: Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí. Krok 3: Vaříme, tlakujeme v tlakovém hrnci na pomalém plameni cca 30-35 minut (pokud vaříme polévku bez tlakového hrnce v nádobě, pak vývar vaříme cca 2 hodiny). Krok 4: Polévku přecedíme, zeleninu pokrájíme na kostičky, část zeleniny vrátíme zpět do polévky a přidáme zavařit i hrášek. Krok 5: Slepici vyjmeme, maso obereme, část obraného masa ze slepice přidáme do polévky. Druhou část masa z polévky použijeme třeba na rizoto. Krok 6: Polévku osolíme, opepříme a přidáme nadrcené snítky libečku nebo petrželky. Krátce povaříme.
Zavaříme uvařené, odcezené domácí nudle.

TIP: Desatero rad na téma vývary - rady, tipy, postupy

Zveřejněno 2. 2. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silný slepičí vývar s nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mWP9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silný slepičí vývar s nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mWP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Na pořádný silný vývar se musí slepice vařit cca 5 hodin. 2 hodiny je málo. Někdo vývar táhne i přes noc.

Tak za dve hodiny silný vývar nebude ani náhodou.

:-)<3:yes::-K

Manelka: DOBRÝ DEN,
JÁ TÉTO POLÉVKY DĚLÁM VŽDY VEVĚTŠÍM MNOŽSTVÍ , (2 - 3 slepice nebo 4 skelety) podle mtoho jak jsem psal dole (kolem 10 litrů) a poto m ji zavařím do sklenic omniovek se závitem v mikrovlnce, uložím v tmavém a studeném sklepě. No a podle chuti si vyberu azi z deseti druhů polívek které tam mám. ,,toš teda tak,,

casino: DOBRÝ DEN,
možete to napsat znovu, co jste svojim povídáním chtěla říct, neb je to nějak ..................?

Tuto polévku vařil manžel na poslední leči myslivcům, ale i doma, protože ji miluje. Může se nechat i delší dobu. 2 hod. je málo. Je prostě dokonalá a navíc sváteční. Povede se vždy.

JosefZeravicky:
TOŽ ANO :-K
1. "Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku."
A proč? (na dřevě ne kvůliva úbytku tekutiny?? plast neuznáváte???;-)
2. /strouhanka/ "Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu."
No, ta tekutina nikam nedrhne, že :-) a když to méně saje, tak se strouhanky musí dát více, že :-) a z játrových jsou v tu ránu strouhankové, že ;-):-8:-D
3. Mezi pochoutkami postrádám konzumaci uvedené hmoty za syrova
Strašná dobrota je to :yes:

PŘEJU PĚKNÝ DEN.. Nestačil jsem dodat , jak dělám ty játrové knedlíčky, tak tady to je.

Játrové knedlíčky , to je také moje hoby.
Když kupuju játra, tak chci špičku, nikoliv tu část se žlučovýma kanálkama. (zkušení ví, že jsou hořké) Pokud je dělám z kuřecích, králíčích, tak je zchladím v mrazáku, pak se krásně škrábou na drobné kousky a hlavně lehce oddělují od kanálků. Na tyto čeká náš kocour. Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku. Zkušení ví proč.
Dám do misky, přidám vajíčko, (nebo podle množství dvě) sůl, pepř, majoránku (kterou rozetřu na jemný prášek v dlani), česnek. Česnek škrábu na keramickém škrabadle, neztratí št´ávu a nejsou zbytky jako v ručním lisu. Cibuli nedávám, neb si myslím, že by to zesládlo, a to nechci.
Dobře vidličkou promíchám a pak přidávám strouhanku z rohlíků. Ale tuto dělám pomocí robota z čerstvých rohlíků. Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu. Nechám aspoň půl hodinu v chladnu a potom dělám pomocí dvou lžiček takové nočky . Jsou stejné , jde to rychle a hlavně dobře utlačené, tak že se nerozpadnou.
Když toho udělám dost, tak zbytek dám do krabičky a do mrazáku na příště.
A jako níže píšete, mám také slabost, že ty játra mám jako jedinečnou pochoutku už od svých dětských let, kdy jsme dělávali zabíjačky, až jsem si přivodil mooooc velký cholesterol.
Ale zkuste ještě jako gurmánský zážitek. Jak máte té hmoty dost, přidejte o dvě vajíčka víc a zkuste to osmažit na horkém sádle, lehce zpěněné cibulce strochou drceného kmínu a pepře. Pokud vám to připomene vzdálenou chuť smazených hub, tak jste na tom přibližně jako já, neb si to dělám jako pochoutku.
,,TOŠ TAK ,,

JosefZeravicky: :yes::yes::yes::yes::yes::-D:-D:-K:-K

DOBRÝ DEN. Trochu bych upravil jednu část, a to osolil bych hned, když dávám slepici vařit. Neb je pak maso mdlé a nedodá mu chuť sůl až když je v poslední části.
Pepř a nové koření i bobkový list dávám do nerez sítka k tomu určené. Nemusím pak ,,kuki,, hledat a nebo když se dostanou nechtěne do talíře . Neškodil by jeden až dva stroučky česneku.
Domácí nudle, to je nejlepší volba a nebo takzvané drobení.
NUDLOVÉ TĚSTO NASTROUHAT NA HRUBÉM STRUHADLA, NECHAT ZASCHNOUT A PAK PŘIDÁM HNED DO VÝVARU.
Polévka se mi tak nezakalí.
Máme v tradici ještě dávat do této polévky játrové knedlíčky. ALE TY ŘÁDNÉ A VAŘENÉ ZASE PŘÍMO VE VÝVARU A NÉ NĚKDE MIMO. . Opět polévce přinesou vylepšení chutě.
Chybí mi tu takzvané droby, ty polévku dále více chuťově obohatí.
,,TOŠ TAK,,

Tématické fráze:
slepičí vývar, vývar ze slepice, slepičí vývar recept, domácí slepičí vývar, slepičí polévka v tlakovém hrnci, jak uvařit silný vývar, slepičí vyvar v tlakovém hrnci, silny vyvar, nejlepší slepičí vývar, slepičí vývar v pomalém hrnci, jak uvařit slepičí vývar, slepice vývar, slepičí polévka v pomalem hrnci, domácí slepicí polévka, recept na slepici vyvar, jak uvařit slepici, recept slepičí vývar, vývar slepičí, slepci vyvar, sleoičí vývar

Suroviny:
slepice, cibule, kurkuma, pepř celý, pepř čtyř barev, mrkev, celer, hrášek, petržel, libeček, petrželka, nudle polévkové

Přidat fotografie receptu