Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražské koláče s karamelovou náplní

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 560 kJ /
8 499 kcal
Bílkoviny134,45 g
Tuky487,70 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 2,14 g
Sůl5,40 g
Sacharidy849,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na tolik částí, kolik chceme mít koláčků. Z každého kousku uděláme bochánek a necháme ho cca 20 minut kynout. Připravíme drobenku. Koláče potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Krok 3: Poté pečeme na 200 st. cca 15-20 minut dorůžova. Uvaříme krém z mléka, másla a pudinkového prášku. Přidáme salko, metličkou spojíme a necháme vychladnout. Krok 4: Šlehačku vyšleháme a spojíme společně s pudinkovým krémem. Vychladlé koláče rozkrojíme a naplníme připraveným krémem.

Zveřejněno 18. 2. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražské koláče s karamelovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qrrl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražské koláče s karamelovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qrrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Wikki: Děkuji za vyzkoušení, jsem moc ráda, že chutnalo :-K:-K

Koláče jsou výborné. Dala jsem do těsta více majonézy a dělala jsem z těsta i tvarohové koláčky s drobenkou. Moc dobré těsto.:yes:

Wikki: Peče se to s drobenkou, opravím to. Děkuji za upozornění.

Koláčky vypadají moc dobře, jen mám dotaz. Nejdříve pečeme bez drobenky a pak s drobenkou?

Tento koláč peču léta podle francouzského receptu Tarte Tropézienne, tak jsem teď upekla českou variantu. Je třeba doporučit ty bochánky po mírném vykynutí řádně rozplesknout do šíře a znovu nechat kynout. V troubě pak ještě nabudou do mírné výšky. Z této dávky je osm koláčků velikosti dezertního talířku. Do drobenky dávám hrstičku podrcených vlašských ořechů.

pražské koláče jsem nikdy nedělala - občas jsem si koupila když jsem na ně natrefila - jak čtu příprava není tak složitá, ale chci se zeptat jak to myslíte s poslední větou - proč se mají nechat chvíli vychladnout když vychladlé koláče plním vychladlým krémem :-O

Vladimír 50 22. 2. 2017 14:50
hadravovaa: Koláč se musí nechat vychladnout=z teplých koláčů by přece krém VYTEKL,moje vlastní zkušenost,praxe hovoří....

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
recept na pražské koláče, pražské koláče, pražský koláč s majonézou, pražský koláč, pražský koláč recept, pražský koláč s pudinkem, karamelova náplň, recepty na koláče, pražský koláč s tvarohem, koláčky z majonézy, pražský koláč s karamelovým krémem, pražské koláčky, recept na pražský koláč, recept náplně do koláčů, kolace plnene slehackovou naplni, krém do pražského koláče, co s karamelovou naplni, recep krém do větrníku, recept-pražský koláč, moučník s karamelovou náplní ze salka

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, smetana zakysaná, majonéza, žloutek, droždí, cukr, mléko, rum, sůl, mléko, máslo, pudink karamelový, salko karamelové, šlehačka, ztužovač šlehačky, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr skořice, vejce

Přidat fotografie receptu