Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové karbanátky II.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 663 kJ /
397 kcal
Bílkoviny20,05 g
Tuky12,58 g
Vláknina21,15 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 558 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy42,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev uvaříme a vychladlou nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, utřený česnek se solí, 2 vajíčka, lžíci mouky a koření do mletého masa. Zahustíme strohankou podle potřeby. Krok 3: Pak mokrou lžicí vykrajujem hromádky, které ve strouhance vytvarujeme a smažíme v rozpáleném oleji. Příloha vařené brambory, bramborová kaše nebo jen tak se zeleninou.

Zveřejněno 11. 6. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Když jsou hotové, nepoznáte, že jsou jen z mrkve. Můžou se přidat do směsi 2 lžíce sterilovaného hrášku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové karbanátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0oW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové karbanátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0oW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

tak dnes jsem vařila k obědu a bylo to vážně výborné!

no kdoby to byl rek ze jde z mrkve takova mnamka bodik pridelen ale to nestaci jeste aspon +5 k tomu:yes::yes::yes::yes:

No, určitě se tomu nebudu bránit, mrkvičku mám ráda a tohle je fakt moc zajímavý recept;-)

Jani R.,klidně to zkus.Dnes jsem jeden karbanátek dala ochutnat známému,a vůbec nepoznal z čeho to je a nevěřil,že tam není maso.To koření do mletého masa tomu dává skvělou chuť.Jo a dík za pochvalu.:-)

Jani R., ja som kedysi bola tiež skeptická...mrkva je zaujímavá a opomínaná zelenina, ak z nej spravíš sladký koláč, je úžasný. Ak karbanátky, zas je to úplne o inom. Vôbec to nie je sladké, ani náhodou! Ale ja tu ciboľu osmažím, myslím že tomu dáva tú dobrú príchuť...

Zeleninové karbonátky sú výborné.So zemiakovou kašou a šalátikom.Mňam:-p

Nádherný fotopostup. Včera jsem vůbec neměla čas kouknout, pokud to tady bylo. Nikdy jsem nic podobného nejedla, jakou to má chuť? Není to moc sladké? Opravdu, moc zajímavý recept!!;-):yes:+

Jarunka, máš odlišný postup, ty strúhaš uvarenú mrkvu...OK. Určite aj Ty máš averziu voči okopírovaným, od slova do slova, receptom a o tom nemôže byť ani reči.
Ja som sa tiež čudovala, že to tu nie je...naučila som sa to v Čechách variť. Mäso to síce nie je, ale sporadicky sa to dá...a hlavne, je to bez cholesterolu...;-)
Pekný deň Ti želám!

Magdalenko,teď jsem našla Tvoje skoro stejné karbanátky v zeleninových jídlech.Tak promiň,chtěla jsem je sem dát už dříve,ale čekala jsem až je budu dělat.Opravdu jsem je od Tebe neopsala.Napadlo mě to až teď,podívat se jestli tady už nejsou.:-S:-)

Tématické fráze:
mrkvové karbanátky, pikantní mrkvové karbanátky recept, mrkvové karbanátky s mletým masem, mrkvový karbanátek, mrkvové recepty, mrkvove karbenatky, mrkvové karbanátky recept, karbanátky s mrkví, karbanátky z mrkve, karbanátky mrkvové, raw karbanátky, mrkvové smaženky, smažené mrkvové karbanátky, mrkvové karbanátky s masem, mrkvove pokrmy, mrkové karbanátky, top recept mrkvove karbenatky, mrkvové karbanátky s tofu, pohankove karbanatky s mrkví, mrkvosyrove karbanátky recept

Suroviny:
mrkev, vejce, cibule, česnek, mouka hladká, koření na mleté maso, strouhanka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu