Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s chřestem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Weywe Weywe

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 066 kJ /
3 123 kcal
Bílkoviny80,73 g
Tuky94,67 g
Vláknina40,70 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,35 g
Sacharidy441,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme.
Chřest scedíme a propláchneme studenou vodou. Vodu scedíme do hrnečku, přidáme šafrán a necháme projít varem. Krok 2: Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a restujeme, dokud nezesklovatí.
Poté rýži zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevstřebá. Podléváme po částech chřestovým vývarem a vaříme, dokud není rýže měkká a krémová. Krok 3: Vmícháme nastrouhaný parmazán (půlku, druhou půlku necháme na posypání) a chřest s hráškem.


Podáváme posypané parmazánem.

Zveřejněno 3. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mn4P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mn4P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chřestové rizoto, rizoto s chřestem, chřest rizoto, rizoto s bílým chřestem, rizoto z chřestu, rizoto z bílého chřestu, recept na chřestové rizoto, recepty s chrestem, chřestová rizoto, risoto s chřestem, rizoto s chrestem recept, bílý chřest rizoto, chřest rizoto, chřest recepty rizoto, italské rizoto s chřestem, rizoto z chřestem, recept rizoto s chrestem, chřest bílý recepty rizoto recept, rizito s chřestem, rizoto chřest

Suroviny:
rýže arborio, chřest zelený, hrášek, máslo, cibule, víno bílé, parmazán, pepř bílý mletý, šafrán, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu