Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý americký 100% hovězí Cheddar Bacon Burger

Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a zeleninovou oblohou. Přichystejte výbavu a pojďte si na nich pochutnat.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hhharrra

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 kusů

5kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 454 kJ /
1 304 kcal
Bílkoviny202,25 g
Tuky31,13 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 670 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy51,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlepší šťavnaté burgery se dělají z tučnějšího masa s podílem tuku 10-15 %. Například hovězí krk, ořez v kombinaci se zadním hovězím nebo chuck roll. Maso nahrubo pomeleme a dochutíme pouze solí a pepřem. Z 1 kg masa pak vytvarujeme 5 až 6 placek, s dolíkem uprostřed a necháme chvíli odležet. Krok 2: Na rozpálené pánvi mezitím necháme rozpustit máslo a přidáme lžičku olivového oleje. Červenou cibulku, jemně nakrájenou, opečeme na másle. Až cibulka změkne, přidáme 2 lžíce třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme 2 lžíce tmavého balsamica a necháme několik minut povařit. Krok 3: Burger dip, klasická americká burgerová omáčka, je velice jednoduchá. Půl kečup, půl majonéza. Krok 4: Na rozpálený gril nebo pánev už můžeme pokládat připravené maso. Trefit „správné médium“ je otázka cviku, ale při této gramáži masa grilujeme zhruba 5-6 minut z každé strany. Krok 5: Během toho bulku rozkrojíme a zlehka pomažeme změklým máslem a takto položíme obě půlky řezem na rozpálený gril nebo pánev. Spolu s bulkou připravíme i slaninu – obojí má být křupavé. Krok 6: Mezitím je prvních 5-6 minut pryč a maso otočíme. Na něj ihned rovnoměrně rozprostřeme vrstvu karamelizované cibulky dle chuti, pak 1 až 2 plátky pravého oranžového čedaru a navrch křupavou slaninu. Krok 7: Spodní část křupavé bulky potřeme lžící burger dipu, rozprostřeme posekaný ledový salát a na něj do roviny položíme plátky rajčat a nakládané okurky. Krok 8: Po druhých 5-6 minutách na spodní část bulky se zeleninou, s burger dipem, položíme šťavnaté maso. Burger dipem nakonec potřeme i horní část křupavé bulky. Pro lepší stabilitu burgeru ho můžeme spíchnout například špejlí. Krok 9: No a vyhnout rukávy, hodně ubrousků k ruce a přejeme vám dobrou chuť :-)

TIP: Další oblíbené grilovací recepty na letní sezónu

Zveřejněno 17. 5. 2017

Poznámka autora hhharrra

Jeden ze základních amerických burgerů připravovaný podle receptu z restaurace a burger pub Úvozna – nejlepší burgery v Brně! http://www.uvozna.cz - burger jsem připravoval i fotil já.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý americký 100% hovězí Cheddar Bacon Burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ojV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý americký 100% hovězí Cheddar Bacon Burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ojV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
americký burger, americky burger recept, cheddar recepty, hovězí mleté na burgery 1kg, dip do burgeru, dip na burger, dip na burgery, americký burgr, recept na dobrý burger, americke burgery recept, americký pepř, dip k burgeru, americke burgery, hovězí krk na burger, cheddar dip recept, jak upravit hovězí burger, hovězí burger na pánvi, hovězí burger, chuck roll burger, hovězí chuck roll recept

Suroviny:
maso hovězí mleté, sůl, pepř mletý, cibule červená, cukr třtinový, ocet balsamiko, máslo, olej olivový, majonéza, kečup sladký, slanina, sýr chedar, salát ledový, rajče, okurky sterilované, bulka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu