Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlový dezert s mascarpone

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 547 kJ /
609 kcal
Bílkoviny9,50 g
Tuky44,83 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 67 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy39,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém. Krok 2: Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup. Krok 3: V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.

Zveřejněno 31. 5. 2017

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!

Tento a mnohé další recepty (nejen) pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlový dezert s mascarpone

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAxE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlový dezert s mascarpone

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAxE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tou strukturou to připomíná tapiokové kuličky. Ale vypadá to skvěle. Nenapadlo by mě použít jáhly do dezertu. A přitom to vypadá skvěle a ještě je to zdravé. Skvěle :yes:

Barunko jako vždy je to úžasné :yes::yes::yes:

Čím mohu nahradit mascarpone?

Acraj: Zkuste nějaký jiný mléčný výrobek nebo měkký sýr. Ricotta, tvaroh, philladelphia nebo v nejhorším jogurt či zakysanka. Nebude to asi totéž, mascarpone je chuťově více jemné, ale myslím, že by to i tak mělo fungovat :)

Báro, bomba!!!:-K:yes:

<3:-K:yes:

Super recept. :yes:

Tématické fráze:
dezert s mascarpone, dezert z mascarpone, čím nahradit mascarpone, jáhlový krém, jáhlový dezert, dezerty z mascarpone, něco z maskarpone, jáhlový dezert s tvarohem, jaky tvaroh ha tvarohový krém, mascarpone recepty, jahlový dezert s ovocem, mascarpone a zakysanka, jáhlové dezerty, jak nahradit mascarpone, dezert z tvarohu a mascarpone, dezert z mascarpone a tvarohu, jak pouzit jahly, jáhlový dezert recept, jahlovy dezert s datlemi, dezerty s mascarpone

Suroviny:
jáhly, datle, mascarpone, goja

Přidat fotografie receptu