Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy

Příjemně sladké letní řezy s náplní z jahod, se šlehačkou na povrchu, se v ústech jen krásně rozplynou. Ideální lehký osvěžující moučník potěší všechny vaše strávníky nejen u dobré kávy.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 122 kJ /
3 853 kcal
Bílkoviny58,92 g
Tuky202,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 582 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy446,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Krok 2: Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť. Krok 3: Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme alebo len troška rozvaríme. Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Krok 4: Necháme trocha vychladnúť a ešte teplú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto. Krok 5: Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a ešte asi 2-3 minúty prešľaháme. Smotana udrží tvar aj bez stužovača. Krok 6: Nakonec na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu.

TIP: Šlehačka - rady a tipy

Zveřejněno 21. 6. 2009

Poznámka autorky tejaja

Ak použijeme čerstvé alebo mrazené jahody, šťavy nebude dostatok, preto pridáme na rozmiešanie Zlatého klasu 1/2 l jahodovej šťavy.

V Čechách namiesto Zlatého klasu dostať Krémový prášek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg6n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Irenka Veleszová: myslíte do šľahačky? Podľa chuti, či máte radi sladšie alebo menej sladké ;-)

Irenka Veleszová 24. 5. 2014 11:15
Prosím pěkně na jeden kelímek,kolik lžíček práškového cukru. Předem děkuji za odpověď.;-):-8:-K

I když moučníky nepřipravuju nějak často, tuhle radu si musím vepsat do paměti :yes:;-) Terezko, dík.

Nějak tady nenacházím svůj komentář a plus jsem dala, takže ještě jednou..plusík;-):yes:

:-p:yes:

já jsem do teď taky dávála ztužovač jako Bibinka, :-//
tak teď Terezko to vyzkouším podle tebe:yes::yes: +

Díky za návod jak na šlehačku. Já dělám také jenom z trvanlivé, ale tenhle fígl jsem neznala. Za to patří bod.:yes::-))

Tejajo, prosím, dej zkušenosti, jak dělat šlehačku, do Tipy a triky. Díky, tam to nezapadne ;-)

:-p:-D:yes::yes:

Moc hezký receptík a s tou šlehačkou mám podobnou zkušenost. Také jsem začala používat trvanlivou. A s tím cukrem místo ztužovače určitě také vyzkouším Dávám bodík:yes:+

Konečně mě to zaregistrovalo. Terezko, dobrý tip ;-):-p:yes:

Tejajo, já už jsem taky dávno zjistila, že ta trvanlivá smetana je i chuťově nějak poctivější a lepší;-), na omáčky a takový věci kupuju tu k okamžitému použití a když jí chci šlehat na jahody,na moučníky a zákusky taky kupuju trvanlivou a i když je dražší, tady se to opravdu vyplatí:-)

Pardon, na to maslo sa pýtala Bibinka, ospravedlňujem sa :-8

vybušná, ešte sa mi nestalo, aby som mala maslo, ale opakujem, použiť trvanlivú šľahačku, nie tú s okmžitou spotrebou. Bolo mi povedané, že v trvanlivej šľahačkovej smotane musí byť deklarované množstvo tuku, inak by nevydržala, kdežto v tých s krátkou spotrebou sa to zvykne ošudiť:-D

cukor som do slahacky pridavala, ale krystal...takze asi to obmenim a zacnem pouzivat praskovy.

Tématické fráze:
jahodové řezy, jahodové recepty, jahodové řezy recepty, recepty na jahodove zakusky, recept na jahodové řezy, jahodové zákusky, jahodove rezy recept, řezy s jahodami, řezy z jahod, jahodovy rez, jahodovy rezy, zákusky z jahod, recepty na jahodove rezy, jahodový zákusek, jahodová řezy, top recepty jahody, rezy jahodove, recept na jahodový řez, jahodové, co pouzit misto ztuzovace slehacky

Suroviny:
cukr krystal, olej, voda, kypřící prášek, vejce, mouka polohrubá, zlatý klas, kompot jahodový, cukr vanilkový, cukr krystal, šlehačka, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu