Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový "tataráček"

Hovězí tatarák všichni jistě znáte. Ale co takhle zkusit vegetariánský ze sušených rajčat? Rozhodně nebudete litovat. Skvěle dochucený česnekem, balsamikem a bazalkou a spolu s opečenou bagetou je to lahodná kombinace.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min +30 minut nechat okapat

20 min (20 min příprava, +30 minut nechat okapat)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie624 kJ /
149 kcal
Bílkoviny4,43 g
Tuky0,82 g
Vláknina8,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata přepůlíme, vykrojíme bubáky a vydlabeme semínka. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Krok 2: Ponorným mixérem přejedeme, ale krátce, aby tam zůstaly i kousky. Krok 3: Připravíme sítko a směs necháme asi půl hodiny vykapat. Teď už jen přidáme balsamiko, česnek, nakrájenou cibulku, olej, chilli, sůl a pepř. Krok 4: Nakonec bazalku a podáváme s topinkou nebo pečivem.

TIP: Jak zpracovat bazalku v kuchyni

Zveřejněno 22. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový "tataráček"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0noV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový "tataráček"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0noV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Pavel Janak:Děkuji za fotku :-K

Vynikající, děkuji. <3<3<3www.toprecepty.cz

Ta jadýrka se tam tedy nedávají?

psyculka: Ne je to moc vodnaté, ty jsem nechala do míchaného salátu s okurkami...;-):-)

<3:-K

<3Pekny recept:-K:yes:

Teď Ti tam vypadl z postupu česnek...
To znám, jak se něco opravuje tak se generuje další chyba:-D

Ale možná.... česnekem klasicky po česku potřít pečivo....by možná nebylo špatné....

Eja57: :-D;-)

V postupu je ocet, v ingrediencích balsamico krém....:-)
Recept se mi líbí, je to taková "vytuněná" bruscheta, kapičku hodně kvalitního balzamica bych dala až navrch.

Eja57: Ano myslela tím ten krém, opravím to a kdo nemá rád nemusí, i bez něho je to fajn...díky za upozornění...;-):-K

Tématické fráze:
rajčatový tatarák, rajčátový tataráček, recepty z rajčat, tatarák z rajčat, tataráček z rajčat, rajčata recepty, rajčatový tatarák recept, tatarak z rajcat recept, co s rajčaty recepty, rajčatoví tatarák, recept na rajcatovy tatarak, co z rajčat recepty, recept rajčatový tatarák, rajčata recept, rajčatový bruscheta, rajcatovy tataracek top, tataráček z dýně, recept na tatarak z rajcat, rajčata-recepty, rajčatový tatarák

Suroviny:
rajče, rajče sušené v oleji, cibulka jarní, česnek, chilli, krém, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, rajče

Přidat fotografie receptu