Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmínka

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 506 kJ /
360 kcal
Bílkoviny10,61 g
Tuky30,10 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme cibuli, mouku s kmínem, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 2: Polévku osolíme, vsypeme do ní pokrájenou zeleninu a vaříme, až zelenina změkne. Krok 3: Vejce rozšleháme se lžící studené vody, vlijeme do vřící polévky, promícháme a už jen krátce provaříme.

Zveřejněno 27. 7. 2017

Poznámka autorky cathleen

Z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.

Tuto obyčejnou polévku vařívala už moje babička dědečkovi a já někdy v duchu slýchám jeho hluboký hlas, který volá - mamo, uvař ně kmínku!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmínka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1op0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmínka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1op0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:yes:

:-)<3:yes: také ji znám od babičky :-K

Uvařil jsem, pojedli jsme. Není špatná, ale my máme raději kmínku s vařenými bramborami.

tejaja: Pálenka "kmínka" se nedělá pálením kmínu. Do pálenky z ovoce nebo do potravinářského lihu se nasype kmín a nechá se macerovat. Chuť a vůně kmínu pak přejde do pálenky, kmín se scedí a vyhodí. Stejně tak se dělají i ořechovka, pálenka s anýzovou chutí (řecké ouzo) a spousta dalších.

Doporučuji, budu vařit častěji :yes::yes::yes:

BronislavaP: díky za milou zprávu :-K

Moje babi jí také dělávala :yes:

Jednoduchý, starý recept všech našich babiček, jak vidím <3 Jako dítě jsem ji nemusela, zato ráda pozorovala dědečka, jak ji s chutí baští....

:-p Opravdu výborná polívka. Mých 9 dětí ji doslova milovalo, a já taky!!! :yes::yes::yes:

Tu mi vařívala babička:-K

:-D:-D:-D Ja keď čítam kmínka, tak sa mi vybaví pálenka. U nás sa tak hovorí pálenke z kmínu. :-D:-D:-D Ale polievka je dobrá tiež. ;-)

Zasmaženou kmínovou míváme jednou týdně,máme ji moc rádi a je rychle uvařená:-8:-K

Babiččina polévka:yes::-)

hosta:
A dědečkovo pití :-D

U nás sa robila najprv cibuľová zásmažka, potom rasca - kmín atď. Tú cibuľu ty dávaš vyvariť v celku?

:-K Mívali jsme ji hodně často. Když se přišlo z pole, byla z těch rychlejších.

cathleen: ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
kmínka, kminka recept, polévka kmínka, kmínka polévka, recept kmínka, polevky kmínka, jak se dělá kmínka, recept na kminku, kmínka polevka recept, pálenka kmínka, staročeská kmínka, kmínová pálenka, polévky kminku, pollevka recept, staročeská kmínka recept, polivka kminka, recept pole kmínová, kmínka pálenka recepty, polevka na kmínku, recept na na kmínku

Suroviny:
voda, sádlo, mouka hladká, kmín celý, mrkev, petržel, celer, cibule, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu