Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líná směs - špíz

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Greneia Greneia

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 359 kJ /
2 715 kcal
Bílkoviny206,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 790 mg
Sodík 3,70 g
Sůl9,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše rozkrájíme na větší kousky, čtverečky, kolečka. Vložíme do pekáčku, nejlépe s víkem. Pokud víko není, použijeme k pozdějšímu zakrytí alobal. Krok 2: Přidáme koření, množství dle potřeby a chutí, vše důkladně promícháme, podlejeme do 3/4 pekáčku vodou, zakryjeme a necháme v troubě na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Pak odkryjeme a pečeme odkryté cca 20 minut. Promícháme, aby se upekly i další strany masa a pečeme dalších 20 minut. Krok 3: Maso by po ochutnání mělo mít v sobě všechny chutě a vůně přidaných ingrediencí a mělo by se takřka rozpadat. Krok 4: Podáváme s hranolky nebo bramborami.

Zveřejněno 7. 8. 2017

Poznámka autorky Greneia

Chtěla jsem dělat špízy, ale zjistila jsem, že to nemám na co nabodnout a v konečné fázi jsem si řekla, že se špejlí nebo bez špejle - bude to chutnat stejně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líná směs - špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxVK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líná směs - špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tenhle recept jsem dělala několikrát z vepřového kolena a rovnou jsem tam mrskla i brambory<3Musím říct,že maso je šťavnatější, než pečené na jehle:-p a o rychlé přípravě ani nemluvím:yes:

Keby som robila "vepřovou línou směs-špíz", ako som ju robila ja, a robievam veľmi často, tak by som všetku suroviny naukladala na alobal, prípadne do vrecka na pečenie, samozrejme, aj so zemiakmi , dala piecť a...... po cca hodine, prípadne 1,5 hod. je všetko hotové. Tá moja je "líná" kvôli tomu, že sa, ex post, nemusím babrať s prípravou zemiakov. A nepotrebujem ani špajdle=špejle

:yes::-)<3:-O

Jinak díky za komentáře .. aj za ty negativní .. ale v profilu mám jasně napsáno, vařím rychle a jednoduše ... moje recepty jsou předně pro začátečníky a pro lidi do této uspěchané doby, osobně nejsem zastánce toho, se pouštět do tříhodinových receptů :-* aj kdybych sem flákla "blbý" ovarový koleno, nebo špenát který jsou zde určitě 30x, tak i to pomůže začátečníkům se odpíchnout :-D ... všem přeji dobrou chuť :yes: a hafo sluníčka :-*:-8

Greneia: "... aj kdybych sem flákla "blbý" ovarový koleno, nebo špenát..."
No koukám, že vy už jste se stihla manažersky ("v profilu mám jasně napsáno") naprogramovat sázet sem duplicitní recepty, že:-D leč omlouvám se za "Odporné jednání .." kterým jsem měl na mysli nepoužití jehly pro RAŽNIČI http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ra...

casino má pravdu, bohužel. Poslední dobou se tady jiný recept než divná skrumáž na talíři ani nevidí.

I nám chutná víc "ražniči"v pekáčku,než na jehle<3:yes:Ale peču kratší dobu cca 40-50minut,podle druhu masa:-)

Jana Remkova: v pohodě Janičko, už jsem tady delší dobu, tak vím, už jsme se spolu i kdysi bavily, jestli si vzpomínáš .. to jsem začínala ... dnes už je to po registraci řádka let a lidi jsou čím dál více nafrněnější 8-( :-D ale Tvé recepty stále sleduji, jsou nej nej :-K:-K:-K<3:yes:

<3Taky u nas lepe chutna z pekacku,jak z jehli.Moc pekny recept:-K:yes:

Stejně jako autorka tady:https://www.toprecepty.cz/recept/7298-raznici-v-za... tak ani vy jste Ameriku neobjevila:-K
No, uznávám ale, že když jsem asi před půlstoletím potkal v RaJi ražniči volně ložené na talíři, tak jsem myslel, že se kuchař zbláznil, nebo je naložený v lihu...:-D

Greneia: Klídek :-). Musíš si zvyknout na tyhle projevy, ignorovat je, nebo odejít. Tady to jinak nejde ;-). Taky se mi to protiví, nic nenaděláme..

Zobrazit starší odpověď

Jídla z jednoho pekáčku nemají chybu. Může se dávat cokoli dobrého, chuťově to vyjde lépe, než na jehle.
Nemůžu dát bod, posílám jedno velké+.

:-p:-p:-D:yes::-K

Tématické fráze:
veprova smes, pikantní směs z vepřové plece, recept vepřové špizy, vepřová líná směs, smes z vepřové plece, spizy veprove, vepřové spíži recept, vepřová plec směs, špíz z vepřového, špízy z vepřového, veprove smesi, recept na veprovou smes, recepty z vepřového, recept vepřové špizy peceni, spiz z veprove plece, spizy z plecka, veprova smes recept, recept vepřová směs, vepřová směs ražniči, spizi vepřové maso

Suroviny:
plecko vepřové, paprika čerstvá zelená, cibulka, slanina anglická vcelku, klobása, žampióny, sůl, pepř, paprika sušená sladká, česnek mědvědí

Přidat fotografie receptu