Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový krém s bulgurem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

TinaStar

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie292 kJ /
70 kcal
Bílkoviny1,98 g
Tuky0,37 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy12,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibulku (ne do hněda - pouze doměkka), přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na menší kousky nakrájenou dýni (Hokkaido není třeba zbavovat slupky, stačí vydlabat uvnitř semínka). Promícháme, osmahneme, zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem a dusíme doměkka. Krok 2: Stranou připravíme bulgur dle tradičního návodu - tj. 1 díl bulguru + 3 díly vody povaříme cca 3 minuty a následně necháme 15 až 20 minut bobtnat pod pokličkou. Lze použít i kuskus - bulgur je ale v dané kombinaci chutnější. Krok 3: Jakmile je dýně měkká, rozmixujeme obsah hrnce tyčovým mixerem. V případě, že je třeba polévku zahustit, použijeme rýžovou mouku (pozor, bulgur následně polévku také zahustí). Dochutíme solí a drceným kmínem.
Na závěr přidáme sekanou petrželku, vmícháme nabobtnaný bulgur, zdobíme plátkem másla nebo troškou zakysané smetany (není nutné).

Zveřejněno 22. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový krém s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDmQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový krém s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDmQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuskusové kačeří, bulgur celozrnný polévka recept, jak zahustit dýňovy krém, dýně mražená recept, recepty a bulgur, bulgur celozrnný recept, bramborovy krem s bulgurem

Suroviny:
olej olivový, cibule, dýně hokkaido, mrkev, vývar zeleninový, kmín drcený, sůl, mouka rýžová, bulgur, petrželka

Přidat fotografie receptu