Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s gorgonzolovou omáčkou a špenátem

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 172 kJ /
3 148 kcal
Bílkoviny105,20 g
Tuky146,53 g
Vláknina26,90 g
Cholesterol 463 mg
Sodík 1,30 g
Sůl0,70 g
Sacharidy338,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu smícháme s vývarem, uvedeme k varu a ve směsi necháme rozpustit sýr (nastrouhaný nebo rozšťouchaný) a necháme redukovat na potřebnou hustotu. Krok 2: Ve vařící omáčce necháme zavadnout špenátové listy. Krok 3: Klobásky opečeme na oleji - nejlépe v grilovací pánvi, nakrájíme na silnější kolečka a vmícháme do omáčky. Krok 4: Ochutíme česnekem a bylinkami a podáváme se špagetami.

Zveřejněno 28. 6. 2009

Poznámka autorky Eliza

Je mi jasné, že podobné rychlovky připravuje řada kuchařů - i těch příležitostných. Ale když už jsem to uvařila...:-) Třeba někoho inspiruje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s gorgonzolovou omáčkou a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1k6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s gorgonzolovou omáčkou a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1k6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vaření s gorgonzolou je opravdu skvěle, ona dodává osobitou chuť. Podobný recept jsem viděl v italské kuchařce, ale variant je asi tolik, co kuchařů. Doporučuji velmi. Je to Ambrozie.

Omáčka je výborná. Klobásky v zimě moc nemají, udělal sem s kuřecím. :yes:

Ahoj, můžete poradit kuchařské amatérce - o jaký vývar se jedná ? Díky

Jarko, moc mě to těší...:-K:-)

Je to pikantní a velmi dobré.:-p:yes:

:yes::yes::yes::-p nemám slov +

Elizo - nebudu se stále opakovat. Prostě :-*:-p:yes: +;-)

Špagety milujeme a už mi dochází inspirace, s čím je udělat:-). Tato je fakt skvělá:yes:. Bodík:yes:

Holky, děkuju za milé komentíky... Mirčo, doufám, že je to s ledvinami dnes lepší, písni... Budu ráda.
A tuhle rychlovku určitě prubněte, při správném dochucení (moje vaření je založené na ochutnávačce :-)) ) je to "tu-tov-ka" :-p.

Eli, tak mě to určitě inspirovalo!:-p Máš v tom samé dobroty a ráda tento recept vyzkouším.;-)
Bodík!:yes:

Elizo:-)ty pokušitelko:-p.Zrovna včera jsem vařila klukům špagety,pro manžela s "červenou" omáčkou(maso protlak rajčata papriky) a pro Vojtíka "bílou" sýrovou(bešamel,bazalka,sýr Brie a Eidam,smetana).(Já jen čajík;moje ledviny včera rozjely neuvěřitelný koncert;-().A tak ti za tu dnešní dobrotu a nádherné fotečky letí první boďka,protože "bílé" špagety na jakýkoliv způsob jsou moje milované:-p:-p:-*

Tématické fráze:
těstoviny s gorgonzolou a špenátem, těstoviny se špenátem a gorgonzolou, špenatove omačky na špagety, těstoviny s gorgonzolovou omáčkou, testoviny s gorgonzolou, omáčka z gorgonzolly, spageti, špagety se sýrovou omáčkou a spenatem, omáčka z gorgonzolly, spageti spenat, kuřecí s gorgonzolovou omáčkou, špagety s listovým špenátem, grilovací pánev elo, gorngozola, recepty gorgozolova omacka, omáčka z gorgonzely, těstoviny gorgonzola, gorgonzola těstoviny, těstoviny se špenátem a žampiony, gorgonzolova omáčka na testoviny

Suroviny:
těstoviny špagety, smetana ke šlehání, vývar, gorgonzola, špenát listový, klobása, olej, koření na zeleninu

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu