Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta zapékaná s mletým masem a bulgurem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 424 kJ /
2 491 kcal
Bílkoviny157,42 g
Tuky110,63 g
Vláknina33,97 g
Cholesterol 987 mg
Sodík 666 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy202,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho - cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime a kel mierne posekáme. Krok 2: Na oleji speníme cibuľu, po chvíli pridáme mleté mäso, premiešavame, oddeľujem hrudky mäsa od seba, kým nezbelie. Zasypeme paprikou, korením, osolíme, pretlačíme cesnak, pridáme pokrájaný lusk papriky a pokrájanú paradajku a podlejeme vodou (vody málo). Cca po 15 min pridáme majoránku, minútku prevaríme a vypneme sporák. Krok 3: Bulgur premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme 400 ml vriacej vody, osolíme a varíme domäkka. Krok 4: Do mäsovej zmesi pridáme uvarený bulgur. Krok 5: Pekáč vystelieme pečiacim papierom, rozložíme polovicu kelu, na to rozložíme zmes mäsa a bulguru. Prikryjeme druhou polovicou kelu. Krok 6: Zalejeme osolenou kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka. Krok 7: Pečieme cca 40-45 min pri 180-200°C (sledujeme!).

Zveřejněno 3. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta zapékaná s mletým masem a bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGWW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta zapékaná s mletým masem a bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Já už s bulgurem taky kapustu zapékala https://www.toprecepty.cz/recept/37955-kapusta-zap... a moc mi to chutnalo. S mletým to bude taky super :yes:

1974andrea: Kel by si určite zaslúžil väčšiu pozornosť v kuchyni a v kombinácii s mäsom a bulgurom je výborný.

Mne to strasne pripomina kolosvarsku kapustu.Teraz mame doma segedinsky,tak musim par dni pauzu,a hned urobim.:yes::yes::yes:

Ďakujem vám za milé komentáre, doteraz som robila vždy s ryžou, teraz som skúsila bulgur. :-8

<3Moc pekny recept asi vyzkousim v sobotu.:-K:yes:

Receptik ma hned oslovil ukladam na vyskusanie,som bezlepkarka,tak spravim s pohankou,alebo len kapustu s masom a ostatne pochutiny,uz teraz viem,ze mi bude chutit:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Recept se mi líbí<3:-KPoužívám víc kuskus než bulgur,takže děkuji za inspiraci:-8

To by mi moc chutnalo :yes:

Bulgur u nás nejede, ale vyzkouším jiný způsob (já bulgur nejím, takže nevařím), ale recept s kapustou je moc dobrý, tu máme rádi, takže budu dělat, že umím a budu ...přemýšlet.;-)

Tématické fráze:
bulgur s mletým masem, zapečená kapusta s mletým masem, pohanka s kapustu a mletým masem, kapusta s bulgurem, kel s masem, bulgur, kapusta, bulgur s kapustou, burgur recepty s kyslou kapustou a masom, burgur s mletým masem, zapecena kapusta s mletym masem a rajčaty, recepty zapecena kapusta s veprovym masem, zapeceny bulgur s mletým masem, kel kapusta recept, zepečená kapusta s bulgurem, kapusta bolgur recept, recept na kapustu s mletým masem, zapečená kapusta s mletým masema bulgrem, recepty z kapusty s mletym masem, kapusta zapénaná s bulgurem

Suroviny:
kapusta, maso vepřové mleté, cibule, olej, česnek, pepř, majoránka, paprika sušená sladká, sůl, paprika čerstvá červená, rajče, bulgur, voda, smetana zakysaná, vejce

Přidat fotografie receptu