Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 841 kJ /
918 kcal
Bílkoviny121,21 g
Tuky24,53 g
Vláknina22,19 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Vepřovou plec pokrájíme na plátky silné asi 1 cm. Hlívu též nakrájíme na (2-2,5 cm) silné proužky. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a restujeme do světla, pak vložíme plátky masa, z obou stran necháme "zatáhnout" a přidáme nakrájenou hlívu. Pak přidáme protlak, ml.papriku, promícháme (pozor, ať nezhořkne!) a zalijeme horkou vodou (cca 2 cm nad maso). Osolíme, opepříme, přiklopíme poklicí a necháme dusit (dle nutnosti v kastrole dolijeme vodou). Krok 3: Po změknutí masa omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou s vodou, přidáme zbytek hlívy a dosolíme. Vsypeme část na kolečka nakrájené zelené cibulky a nasekané oregano a necháme provařit, asi 15 minut. Krok 4: Pak vsypeme zbytek cibulky a odstavíme z tepla. Krok 5: Hotové podáváme s bramborem, rýží, nebo i s bramborovou kaší.

TIP: Správná příprava přílohové rýže

Zveřejněno 30. 6. 2009

Poznámka autorky mirca75

Pokrm můžeme připravit i v tlakovém hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5kv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5kv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3 dělám téměř stejně a je to moc dobré :yes:pěkný recept i foto

Dneska jsem vařila k večeři a je to teda obrovská mňamka! <3 Jako přílohu jsem dělala šťouchané brambory se smetanou a jarní cibulkou :-p:yes:

Měl jsem vepřové kostky z Penisu, tak jsem je použil.
Místo kečupu Cikánka (nebo Čertovka), trochu neředěná a promíchaná s trochou mouky - dle potřeby.
Hlívu spíš trhám, jenom ty tvrdší části krájím tak, jak se to povede a dávám, až se orestuje maso.
Žádné jídlo také nedokážu uvařit 2x stejně..
:yes:;-):-D

Výborný recept, strašně nám chutnalo, receptík si hned ukládám. Jediné co jsem změnila je, že jsem nezahušťovala moukou, omáčka mi přišla tak akorát a nebyla třeba více zahušťovat ;-)

Dnes jsem vytvořila a musím uznat že naprosto nemá chybu - dle obrázku mě zlákala i ta brkaše a výsledek prostě na jedničku! Chválím a děkuji za super recept! ;o):-K

Mirčo,chtěla jsem dát podle mě nový recept,ale když jsem se podívala jestli někde není podobný,zjistila jsem že už tady máš recept ty.Dneska jsem dělala něco hodně moc podobného,jenom jsem nedávala rajčatový protlak a dala jsem jeden řapík celeru a taky to byla dobrota...:-p,přidávám fotku,když už jsem to fotila :-D:-D:-D

Moc hezky připravený pokrm:-p+5:yes::-K

:-p:-K:-*:yes:Bodík už letí:-))

Jiřičko:-)už pro to si takové "momentální" variace ihned zapisuji do kuchař.sešitu a nebo za dobré paměti rovnou sem,jinak bych příště vůbec nevěděla jak na to:-).A co myslíte,stejně to příště není 100% to samé(asi už si pak dávám víc záležet:-D),ale to asi není nikdy-stačí dostat jinou papriku,protlak,..a hned je chuť o něco jinačí;-).Jsem moc ráda že se vám receptík líbí a jesli vyzkoušíte,budu moc ráda.A jestli budete tak hodná dejte pak vědět jak chutnalo nebo nechutnalo;-),mám ráda když se receptík uchytí i jinde a je používán.
A děvčata vám též děkuji za pochvalu,přiznám se-potěšila:-8;-):-D

Jiřička 1. 7. 2009 07:02
Paní Mirko, také ráda vařím , já tomu říkám co dům dal, ale nikdy se mi nepovede 2x, i když rodina si to přeje. Váš recept už mám zapsaný a hlavně pro tu hlívu máme ji moc rádi. Děkuji. J.

Mirčo, několikrát se i u mě osvědčilo, že to co vznikne ve spěchu a momentálním nápadem, fakt stojí za to.;-) Ode mě hlavně bodíka za hlívu!:yes: Moc dobrá a zdravá!

Mirčo, tvoje sporákové variace nemají chybinku... :-p Je vidět, jak tě to těší a dokonce je znát i to, že si doma pochutnávají. Skvělý recept... líbí se mi, že píšeš přímo "z kuchyně", a to doslova!!! :yes: - obdivuji tě - :yes:

Mirko,už podle sebe vím, že improvizace nikdy nezklamou a většinou jsou to ta chuťově nejlepší jídla. Není co řešit.prostě vypouštím k tobě bodíka:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso s hlívou, recepty s hlívou ústřičnou, recepty maso s hlívou ústřičnou, vepřové maso na hlívě, hlíva ústřičná recepty, recepty s hlívou, recept s hlívou ústřičnou, maso s hlivou ustricnou, veprove platky s hlivou, kotlety s hlívou ústřičnou, vepřová kýta s hlívou, recept s hlívou, maso s hlívou, kotlety s hlívou, maso na hlívě, kotleta s hlivou ustřičnou, top recepty hlíva ustřičná, hlíva ústřičná s masem, vepřové kotlety s hlívou, kotleta s hlívou

Suroviny:
plec vepřová, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, cibule, sůl, pepř mletý, olej, hlíva ústřičná, cibule, koření oregáno, mouka hladká

Přidat fotografie receptu