Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 779 kJ / 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,99 g |
Tuky | 5,50 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,83 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 75,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni hokkaido nakrájejte, zbavte ji jader a slupky. Slupka bývá hodně tvrdá, takže si připravte ostrý nůž a dávejte pozor, aby vám nůž nesjel po hladkém povrchu. Je to docela náročné a je možné dýni jen omýt, nakrájet a dát vařit, ale bez slupky bude jemnější. Poté nakrájejte sladkou bramboru bez slupky. Na malé kousíčky nakrájejte cibuli. Na struhadle nastrouhejte zázvor.
Krok 2: Do kastrolu na lžičku másla ghee nebo kokosového oleje dejte cibulku, chvíli restujte (cca 1-2 minuty) a poté přidejte všechno koření. Nechte další 1 minutu dusit.
Krok 3: Poté přidejte dýni s bramborou, promíchejte. Po cca 2 minutách přidejte zázvor a ztuhlou vrstvu kokosového mléka, zbytek nechte zatím v plechovce. Duste dalších 3-5 minut.
Krok 4: Přidejte zbylé množství kokosového mléka a vývar, promíchejte a 15 minut vařte. Jakmile je dýně i brambora měkká, přidejte šťávu z citronu a rozmixujte ručním mixérem, aby polévka byla úplně hladká.
Krok 5: Servírujte. Můžete přidat balkánský sýr, parmazán nebo opečené chlebové krutony.
Zveřejněno 12. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňovo-batátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnL9
Moje poznámka
Dýňovo-batátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnL9
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 9 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boží milosti III
Neregistrovaný před 5 minutami
Vepřová bratislavská plec
Neregistrovaný před 16 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 20 minutami
Kachní stehna na zelí
Neregistrovaný před 22 minutami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 24 minutami
Sušená krkovice à la capocollo
Neregistrovaný před 42 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 48 minutami
Kuře à la kachna
Neregistrovaný před 49 minutami
Sádlové mini rohlíčky
Lucie Hertlova před 53 minutami
Smažené vdolky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
dýňovo batátová polévka,
batátová polévka pohlreich,
batátová polévka,
dynovo batatova,
batatová polévka recept,
dýňovo bramborova polévka,
dýnovobatatova polevka,
dýňová polévka s batáty,
batátová, polévka,
batátová polévka-recept,
dýňovo batátová polévka recept,
polévka hokeido s batáty,
hokajdo batatova polevka,
dynova polevka batat,
dýňovo - batátová polévka,
batátová mrkvová polévka hokaido,
batátpvá polévka recept,
batátová polevka podle pohlreicha,
dýnovo kokosový krém plévka,
batátová polévka s kari
Suroviny:
dýně hokkaido,
brambory sladké,
zázvor,
cibule,
mléko kokosové,
vývar zeleninový,
citron,
kurkuma,
koriandr sušený,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř černý,
pepř cayenský
Komentáře (2)