Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kuřecích křídel a jater s brusinkovým želé

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 775 kJ /
3 053 kcal
Bílkoviny220,22 g
Tuky170,92 g
Vláknina14,16 g
Cholesterol 2,00 g
Sodík 1,29 g
Sůl3,19 g
Sacharidy153,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křídla uvaříme s kořenovou zeleninou a solí do měkka. Po uvaření je obereme od kostí a křupek. Mezitím na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěná a pokrájená játra. Krok 2: Orestujeme je na sádle s kořením a solí do hněda. Necháme zchladnout a přidáme k nim maso, smetanu a změklé máslo. Vše tyčovým mixérem rozmixujeme a můžeme přidat asi dvě lžíce vývaru. Krok 3: Ochutnáme a podle chuti dosolíme nebo dokořeníme. Na želé necháme nabobtnat plátky želatiny ve studené vodě (podle návodu). Marmeládu ohřejeme a plátky zamícháme. Nevaříme. Krok 4: Paštiku uhladíme ve větší vhodné misce, nebo můžeme paštiku rozdělit do více menších misek. Nahoru dáme želé. Necháme asi dvě hodiny ztuhnout a můžeme podávat nejlépe s domácím chlebem.

Zveřejněno 13. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích křídel a jater s brusinkovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZK52

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích křídel a jater s brusinkovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZK52

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
paštika z kuřecích jater, paštika recept, paštika z kuřecích jater recept, kuřecí játra paštika recept, pastika s brusinkovym prelivem, recept kuřeci paštika z kuřecích jater, recept na kuřecí paštiku, recept paštika s kuřecích jater, kureci pastika, játrová paštika s brusinkovým přelivem

Suroviny:
křídla kuřecí, játra drůbeží, cibule, česnek, sádlo, smetana 12%, máslo, tymián, koření nové koření mleté, pepř, sůl, zelenina kořenová, marmeláda brusinková, želatina

Přidat fotografie receptu