Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutrie na "smetaně" (bez tuku)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie453 kJ /
108 kcal
Bílkoviny7,91 g
Tuky0,61 g
Vláknina4,36 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřbet a žebra vložíme do tlakového hrnce, přidáme 1 nakrájenou cibuli, sůl a koření. Zalijeme vodou a vaříme cca 45 minut. Krok 2: Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme. Maso obereme a necháme stranou. Krok 3: Vývar přelijeme do hrnce, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme, přidáme mléko a znovu povaříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Zveřejněno 8. 12. 2017

Poznámka autorky Kocmax

Omáčka je lehká, maso z nutrie má velmi nízký obsah tuku. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nutrie na "smetaně" (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PxM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nutrie na "smetaně" (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PxM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Nutrii jsem jedl jednou v zivote - uzenou, byla to neskutecna dobrota. Mozna uz to nekdo doplnil - pro nezkusene kuchare, uvedeny zpusob zahustovani vyzaduje povarit omacku aspon 20 minut, lepe pul hodiny.
Jenom, kde tu nutrii sehnat???:-p:yes:
www.miric.cz

clupmi: to je největší problém. Máme spřáteleného chovatele a 1 nutrii do roka jako lahůdku :-)

Musím se zastat autorky,nutrie je opravdu výborná,nepotřebuji obrázek nutrie v kožichu ani staženou, koupila jsem jí asi před 10lety v Praze v řeznictví,byla to delikatesa,pak jsem chtěla opět koupit a bohužel už jí přestali prodávat,asi už nebyl zdroj.Myslím,že se mi jí asi už nepodaří sehnat,je to krásně šťavnaté bílé masíčko.;-)

Simona Skolakova: Děkuji. Já kupuji nutrii u známého chovatele, bohužel jenom tak jednu do roka. Je o ně velký zájem a chovatelů je málo. Dřív nutrie choval můj otec, tak jsme měli možnost vyzkoušet spoustu receptů. Pak jsem dlouho nikde nemohla sehnat, až v posledních asi 3 letech, a to jen náhodou.

Důkaz, že to je opravdu nutrie bohužel nemám. Nenapadlo mě nafotit syrovou. I kdybych jí nafotila, tak od králíka se těžko rozezná, pokud tedy nemáte hlavu. Teď už mám v mrazáku pouze sehna a vykostěná žebra, podle toho by se to taky nepoznalo :-). Ale až příště nutrii seženu tak ji nafotím a poprosím chovatele, jestli by nebyl ochoten nechat hlavu. Pak určitě nebudou žádné pochybnosti. :-) Co se týká masa, je to maso s velmi nízkým obsahem tuku a přesto je šťavnaté a působí méně suchým dojmem než králík. Pravda, má svoji specifickou chuť, která nemusí každému vyhovovat. Nám chutná, dokonce při vaření nepodlévám vývarem, ale pouze vodou právě proto, aby se chuť nutrie ničím nepřebila. Když dělám stejnou omáčku z vepřového, králíka nebo kuřete, používám vývar.

Kocmax: To je dobře,ty to potřebuješ,tak ať hodně dlouho chová,ať alespoň jednou za rok si to užiješ;-):yes::yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tak přátelé já se musím autorky zastat. Byla doba, je to už dost dávno, to jsem byl ještě mladý kuchař a nutrie byla dána do receptur pro nemocnice jako velmi dietní jídlo a dost běžně se vařila i v restauracích vyšší cenové skupiny. Musel jsem ji vařit také, ale přiznám se, že jsem ji nikdy nejedl. Ano po stažení a odstranění nožiček a hlavy je prakticky k nerozeznání od králíka. Proto nekupuji králíky v obchodech. Ale je prý výborná a je dobře, že autorka přidala recept a osvěžila možnosti. :-K:yes:

klukodvody:
No vidíte, vy ste nutrie varili a nejedli, ja áno a aj to netušiac, čo mám na tanieri. A chutila skutočne ako králik. To, čo som konzumovala, som sa dozvedela až o pár dní a potom:-((:-((:-((

cekrops: nebuďte mini.... alebo maximalista. Kožušinku z nutrie už má, alebo bude mať vaša partner/ka

Jana Dorazinová-Remková: nie je to až tak dávno, keď v mäsiarstvách viseli nutrie na hákoch, no bolo to asi kvôli tomu, že iného mäsa skoro nebolo. Dnes ho je habadej. Na rozdiel od masla. Výrobcovia kadejakých nátierkových umelín nemajú odbyt, tak je maslová kríza.

Zobrazit starší odpověď

Hmm, tak nutrii jsem ještě nejedla a nikde jsem ji ani neviděla. Ale zkusila bych moc ráda :-)

cekrops: a proč by si jako autorka měla vymýšlet? Kdyby to bylo z kuřecího, tak asi napíše "kuře na smetaně", kdyby z králičího, napíše "králík na smetaně". Potřebuješ mít u receptu na smažený vepřový řízek vyfocený prase? Jak poznáš, že ten řízek je z vepřovýho, zvlášť, když je to obalený?:-D

cekrops: To mas marny s hosta se nenahadas, ta ma vzdycky pravdu ...<3

Zobrazit 3 starší odpovědi

Chtělo by to nějakou fotku (jako důkaz) , že je to opravdu z nutrie.
Takhle tam (na té fotce) může být klidně kuřecí,králičí,krůtí maso...

cathleen: No to se to potom "píší recepty" . . . :-D

Zobrazit starší odpověď

Nutrii jsem doposud jen pekl na česneku, se zelím či špenátem a br. knedlíkem, protože jsem ani jinou úpravu neznal. Tohle bude určitě vynikající, dávám do oblíbených a vyzkouším:yes:

hasic: Na česneku je moc dobrá, já bohužel česnek používat ze zdravotních důvodů nemohu. Tak jsem začala dělat tuhle lehčí variantu. Snad vám bude taky chutnat.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
nutrie, nutrie recept, jak připravit nutrii, nutrie na paprice, nutrie recepty, omacka z nutrie, recepty na nutrii, jak se dělá nutrie, nutrie hrbet, recept na nutrii, nutrie omačka, jídlo z nutrie s obrázky, nutrie na cibuli, kuchařka nutrie, priprava nutrie, jak uvařit nutrii, co se dá uvařit z nutrie, co jí nutrie, koreni na nutrii, nutrie svickova

Suroviny:
nutrie, cibule, mléko nízkotučné, sůl, bobkový list, koření nové koření, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu