Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské palačinky

Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké.

Hodnocení receptu je 5,0 (254×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

heli3

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 144 kJ /
1 946 kcal
Bílkoviny69,04 g
Tuky65,43 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 802 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy234,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme. Krok 2: Necháme 30 minut odležet. Krok 3: Smažíme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Lze péci velmi tenké palačinky. Krok 4: Podáváme s džemem, tvarohem nebo Nutelou dle chuti. Můžeme zdobit šlehačkou.

TIP: Videonávod: Jak naplnit a servírovat palačinky

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4807

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4807

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (178)

Skvělý recept, zkoušeli jsme s vnoučaty, každé si dělalo "svoje" palačinky. Pak si je ozdobili podle své chuti a moc je to bavilo. Děkuji :-K

Palačinky jsou výborné, jen jsem se oblizovala<3

Luxus

moc dobré jiné už nedělám <3

tyhle palačinky dělám často na přání vnučky, j<3:yes::yes:sou úžasné

Tak já mám dnes příspěvek z opačného konce. Potřebovali jsme palačinky hned, (babi ale hned), tak jsem vše frkla do robota s metlou, těsto odpočívalo s bídou 15 minut, sem tam nějaký pucek:-* a stejně byly výborné jako vždy <3:-K

A já ještě přidávám, udělala jsem si těsto, jako obvykle a už se mi nechtělo smažit palačinky. Tak jsem ho šoupla do lednice, že s tím rumem, se to přeci nemůže pokazit, do zítřku oběda. Nepokazilo se, ale naopak vylepšilo. Hodinku před smažením, jsem ho vybrala, doředila rumem a smažila. Manna nebeská. Kdo chce ke snídani palačinky, udělejte těsto večer. :-K

Ve svém věku už dělám dost věcí od oka a mám své ,,majstrštyky", ale palačinky mezi ně nikdy nepatřily. Dost jsem s nimi bojovala a pokoušela se podle různých receptů, až jsem je přestala dělat úplně. Ale vnučka je má ráda, tak co by babička neudělala, hledala jsem na topkách a zkusila tento super recept. A už můžu machrovat, jsou opravdu výborné a vždycky se povedou!:yes:

Jedním slovem - VYNIKAJÍCÍ :yes:<3<3<3<3

Skvělý recept! Rum tomu hodně dodal šmrc. ;-)

:-)<3 :yes: :-K

Nejlepší recept

Vynikající, netrhají se, jdou dělat krásně tenoučké, prostě top

Dnes jsem delala tyto palacinky na doporuceni od Veroniky.Hrozne a muzu rici ,ze jsou vyborne a urcite je nedelam naposledy. meli jsme je s trochou slehacky,malinami a mandarinkami.

Úžasný, díky za recept ????

:-QTak toto..... Nemám slov. Je to famózní

vynikající,nejlepší

Dělal jsem je už několikrát na palačinkové pánvi a ještě se nestalo že by se nepovedli. jsou tenké, netrhají se a chuťově báječné, zvláště když pánev pod každou lehce potřu máslem. Lepší recept neznám.

<3 Opravdu luxusní. Pochutnali jsme si a jiné palačinky už smažit nebudu. Díky za recept.

Jsem zklamána videem k tomuto receptu. :-(( Před pečením po odležení těsta, není těsto nijak upraveno-doředěno a palačinky jsou opravdu tlusté a připomínají spíš lokšu! Po odležení doleju vždy pár lžic rumu asi decko, až pak peču palačinky. Možná to někomu pomůže ! Tento recept je opravdu vynikající a lze péct opravdu papírové palačinky, jen se musí těsto upravit před pečením, aby obalilo tenkou vrstvou naběračku a rychle stékalo z ní! Nesmí být husté.

Přemýšlel jsem, co dnes k obědu, když jsme sami doma.
Crepesy to jistily - těsto fakt snadné, rychlé, výborné - horké maliny, banány, šlehačka, polít čokoládou, na nutellu jsem zapomněl. Doporučuji. :yes:

Také chválím, jednoduché a moc dobré :yes: :yes: :yes:

Také musím pochválit, bezkonkurenční palačinky. Už nikdy jinak. Díky.:yes::yes::yes:

Výborný recept i pro bezlepkovou variantu, jen pozor na alkohol, záleží z čeho se vyrábí !!! Bezlepková mouka saje více vody. Přidala jsem o trošku více vody i mléka. Výborný recept. Palačinky se netrhají, jsou vláčné :-D :-K

Ten rum v testicku vypada zajimave. Urcite vyzkousim. Bodik:yes: jsem uz pridala.......:-)

Nadia22: Bez rumu je nepeč.Není to ono. Jám mám na to rum s ponořeným vanilkovým luskem ,který tam je od otevření láhvinky s rumem. Za jedna se ti "nestratí" a podruhé je lepší! S tou vanilkou mě ho "někdo " nevypije !

Zo surovín nevypadol cukor? Palacinky sladím málo, ale predsa.

Veronika.Hrozna: vtedy ani ja, samozrejme...:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

Zdravím.
Myslím si že musí být výborné.Právě jsem jedny dodělal , trochu jiné, ale také výborné.A jak již řekl pan Jiří. Chyba nebyla v receptu , ale asi v kuchaři. Jak mohou být palačinky tvrdé ???Napadá mě jediná možnost, že byly na uhel !Víte někteří pisatelé chtějí zaujmout za každou cenu a nevědí o čem mluví.

:-K nejlepší palačinky, děkuji, opět jsem královna kuchyně <3

Nejlepší kdy v zivote jsem dělala, palacinek sem dělala hodně ale tohle těsto luxus nad luxusem. Jedině ty a už žádné jiné. Palačinky krásně bílé a hlavně vynikající.<3 miluju je <3

Jak někdo může napsat ze byly tvrde.já chlap vše sem udělal podle návodu a jsou fakt luxusní.nejspíš byla chyba v kuchařce :-p

Jiří: Zdravím Vás a mám dotaz.
Napadlo mě ,myslíte že se dá mouka zaměnit za MODURIT, alespoň myslím , že se to tak jmenovalo.Prodávali to pro výtvarné kroužky a jesle.Po rozdělání s vodou se mohlo vytvarovat cokoliv a potom upéct v troubě. Ztvrdlo to jako podešev.
Děkuji za odpověď.

Missulka: Každá mouka je trochu jiná, ani vajíčka nejsou stejně velká. Zkušený pekař palačinek si musí umět hustotu těsta doladit tak, aby nebyly jako podešev - pokud to hrozí, stačí přidat další tekutinu, a dosáhnout tak požadované hustoty. Tady opravdu nejde jen o přesné dodržování gramáže. :-O

Dajda: Naposledy jsem dala jen 270 g mouky a bylo to akorát. Vajíčka byly běžná velikost ! Takže je potřeba opravdu dolaldit těstíčko a před smažením ještě přemíchat ! Vynikající palalčinky ,jak se to někomu nepovede ,tak vždycky "neregistrovanýmu" zajímavé!:-//

Jsou to nejluxusnejsi palacinky, ktere jsem kdy jedla. Neni mi ani po nich tezko. Jsou tenoulinke a heboucke jako samet.
Kdo tu tvrdi, ze jsou tvrde, tak je rozhodne neumi delat :-D

Hnusnejsie palacinky som nejedla. Boli tvrde jak podrazka. Skoncili v zachode. Spravila som 3 ks a stacilo.

aduska: A nebola chyba v kuchárke? ;-)

Super! Nedělám je naposledy vyhorne <3 vkládám foto dnešní mnamky :-8

Jedným slovom: vynikajúce.

Na místo vody jsem dala perlivou a mouku špaldovou a bylo to výborné :yes:

Místo vody dejte vodu perlivou, jsou nadýchanější

Nemám špatný recept na palačinky, ale i tak jsem dnes chtěla vyzkoušet nějaký jiný a musím říci, že je moc dobrý, jen na mě moc husté těsto, ale to bude možná jen velikostí vajec, takže jsem přidala jak vodu, tak mléko a myslím, že to nebylo na škodu. Dělala jsem 2 dávky a jsou opravdu výborné. :-). To zase polezou kilečka nahoru....:-O

HMiru: Hm! Nikde tady v receptu nepíšou ,že jsou diétní !:-Q:-Q:-Q

Dnes je opět dělám, jiné už vůbec nedělám;-)

Jsou výborné. Přidávám další bod.

Jiné už nedělám. Jsou perfektní, krásně tenké a jsou dělat bez oleje (v těstě je ho dostatek). Všem moc chutnaly. A nenechávám se rozhodit ani tím, že si ze mě občas někdo utahuje, že dělám palačinky podle receptu. Ve chvíli, kdy ochutná, pochopí :-)

Jsou super,nadýchané a zajímavé voda+ mléko,jo jde to k sobě;-):yes:

Anna Holovská 17. 8. 2015 18:35
recept na palačinky

eva nováková 15. 7. 2015 11:17
vynikajici recept, palacinky chutove supr, priprava snadna, ani ta prvni se netrha, udelano temer bez toho aniz bych potrebovala olej na keramickou panvicku, a hlavne - moc vsem chutnalo. konzistence super, lze udelat jak tlustci tak tenouckou palacinku, krasne se obraci a rano jsem udelala testo, pak sla s detmi na pisek, a ted uz konzumujem. zustavame u tohoto receptu.diky moc:-K

Výborné!! těsto se nepřipalovalo,netrhalo,a palačinky byli tenké,udělala sem jich 15 určitě,tož parádní mňamka,,, jiné už nedělám :-) :-)
děkuju za recept.:-):-)

s těstem se pěkně pracovalo a i když jsem neměla teflonovou pánev, dělala jsem je bez tuku a nepřipalovaly se. :yes:

Včera jsem je dělala a dovezla příteli na ráno na snídani. Už v 7 ráno mi došla smska, že to jsou nejlepší palačinky za posledních 10let :-K:yes: takže dávám velkýho bodíka

Včera jsem je připravila k večeři s brusinkovou marmeládou a jsou výborné.:yes:

Naprostá bomba! Snadné, výborné a s těstem se krásně pracuje :yes:

Hell.::-)):-)):-)):yes::yes::yes:

Palačinky nedělám. Amolety ano. Snáze se jimi totiž nakrmilo pět hladových krčků. Dnes už jsme doma jen dva, takže proč to nezkusit, že. K výrobě palačinek jsem přistupovala skeptiky, rumu nemaje a coby první pokus - neúspěch byl víc než reálný. Tomu obracení bez obracečky :-D jsem se se svou levosti upřímně zasmála a hrdinku takto manipulující s nepřítelem v pánvi obdivovala.... Závěr: Po třetí upečené palačince jsem sporák vypla, těsto nechala v míse a kuchyň zamkla. To se NEDÁ!!!!! :-8 Musím počkat na manžu, páč by mi nevěřil! Nejen že bez rumu to JDE, jsou krásně usmažené, nepomuchlané(chuť výslednou prozatím pomiňmež), ale když jsem to JÁ dokázala obrátit bez obracečky-jj, záchvat hrdinství, když už jsem byla v těch pokusech, tak to už musí dát opravdu každej!! Tedy, pravda, měla jsem v levé ruce ucho pánve, v pravé obracečku připravenou k odražení nepřítele vylétnuvšího z pánve nekontrolovatelným směrem, ale obracečky nebylo třeba ani k obracení ani k boji!!! :-D A chuť.... proč myslíte, že jsem tu kuchyň musela zamknout? :-D Rum nerum, jsou ÚŽASNÉ!!!
Heli3 dík a jdu poslat bod.
PS I velikost vajíček a vlkost mouky či stupeň rozpálení pánve může hrát roli!! :-)
Použila jsem máslo místo oleje :-) Nedůležité, jde jen o pocit :-)

Tak jsem se prokousal komentáři.Bezva recept,neznám ale hned vyzkouším vypadá to náramně.Také jsem četl o době odležení.Jestli si někdo není jistý,ujišťuji všechny,že jsem v restauraci určitě nedělal těsto na každé objednané palačinky a nikdy to nevadilo.Tkže ukládám a hnedvečer udělám manželce k Valentinu a tobě bodíka:-K:-K:-K:-K

jiné už nedělám-díky

Palačinky byly super, s těstem se dobře pracovalo a dětem nesmírně chutnaly :-p:-p. Za mě určitě další bod a rozhodně jsem je nedělala naposledy ;-):yes::-*

Díky za super recept, výsledek bych fantastický i s mým nevalným "kuchařským" umem. Olin

MajkaM:Hned ráno na mně vykoukly ty dobré náplně do palačinek !
Podařily se ti hned ,že. Já nevím,jak to někdo muže pokazit ,viz. komentáře.:-8

V pátek na mě vykoukly z náhodných receptů. Včera jsem je udělala a jsou vynikající :-p. Plnila jsem je rozmačkanýma jahodama s cukrem a šlehačkou a vyzkoušela jsem i podle "suzanna" nutelu a mleté ořechy.
Manžel sež.. snědl 6 najednou ;-).
Mám uloženo a myslím, že jiné už dělat nebudu. :yes:

Irrena:Taky se divím,pokud bylo těstíčko husté naředila jsem ho ještě rumíkem a smažila. Vždycky záleží od kvality mouky !

Možná by to chtělo opravit tu mouku na 300 g. Mám pocit ,že té mouky bylo málo špatně si přečetla komentáře a recept jinak by to přece nemohlo být vodové ! No,ne! :-D

Michaela:dělám tyto palačinky už pokolikáté a nikdy se nestalo aby se nepovedly;-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
palačinky, francouzské palačinky, francouzské palačinky recept, palačinky recept, palačinky recept těsto, recept na výborné palačinky, recept palačinky, recept na francouzské palačinky, palačinky francouzske, těsto na francouzské palačinky, výborné palačinky, těsto na palačinky, francouzská palačinka, francouské palačinky, luxusní palačinky, recept na palacinky, recept francouzské palačinky, francouzske palacinky recept testo, nejlepsi palacinky, nejlepší francouzské palačinky

Suroviny:
mléko, voda, vejce, olej, rum, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu