Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka těstovinová à la vaječná

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cleins

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 940 kJ /
703 kcal
Bílkoviny27,96 g
Tuky11,13 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy119,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme těstovinovou rýži doměkka v osolené vodě a vejce natvrdo. Těstoviny přecedíme, prolijeme studenou vodou a necháme řádně okapat. Uvařené vejce oloupeme, rozpůlíme a necháme zcela zchladnout. Krok 2: V misce smícháme majonézu s hořčicí a ve směsi řádně rozmícháme i vařený vaječný žloutek. Krok 3: Přidáme zcezené těstoviny a najemno nakrájenou cibuli s nakrájeným vaječným bílkem. Krok 4: Směs promícháme a dochutíme solí a pepřem, příp. pár kapkami citronové šťávy dle chuti. Krok 5: Mažeme na veku a zdobíme zeleným (místo zdobení můžeme přimíchat zelené přímo do pomazánky).

Zveřejněno 31. 12. 2017

Poznámka autorky cleins

Pomazánka má chuť velmi podobnou pomazánce vaječné, pro umocnění vaječné chuti lze použít špetka černé soli. Doporučuji nechat rozležet a neopomenout zelenou přízdobu, dobrou chuť !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka těstovinová à la vaječná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yBM7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka těstovinová à la vaječná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yBM7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Veronika.Hrozna: :-D:-D Nie, v zime na chodbe, teraz už na balkóne. ;-) Keď začnú dlhšie dni a viac slnka, začne rásť intenzívnejšie, ale rastie mi celú zimu na chodbe, len menej.;-)

tejaja: :-O To máš v sklenníku , tú cesnakovů pažítku? Moja sa iba klube , má asi 6 cm.:-O

Odskúšané. :-) A skutočne to má chuť po vajciach, aj keď je tam len jedno. :-D A napriek skeptickým komentárom musím povedať, že je to dobré. Necítiť, že sú to cestoviny, ono slovenská ryža je jednak malá, jednak v zmesi s ostatnými surovinami stráca svoju cestovinovú chuť. Nie sú to cestoviny na chlebe ako by si človek predstavil. ;-) Nechala som cca 2 hod v chladničke rozležať, použila som cesnakovú pažitku. ;-)

Nevšední pomazánka, ale nějak mi uniká smysl, proč bych si měla těstoviny mazat na chlebíčky, spíš bych si ji dala jen se zeleninou jako těstovinový salát;-):-)

magdalenka: no ano - proč nezkusit, ale já si to dost dobře neumím představit;-):-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tématické fráze:
vaječná pomázánka s žervé, pomazánka z těstovin, těstovinová pomazánka na chlebíčky, pomazánka s těstovin, bešamel do pomazánek

Suroviny:
rýže těstovinová, vejce, majonéza, hořčice, cibule, šťáva citronová, sůl, pepř, nať cibulová

Přidat fotografie receptu