Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky na smetaně

Někdo miluje a jiný zase není nadšencem, ale určitě fazolky na smetaně patří do naší české kuchyně. Křehké fazolky v jemné smetaně, maso či vejce a k tomu brambory. Snadný recept a skvělý výsledek.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 824 kJ /
436 kcal
Bílkoviny14,28 g
Tuky23,90 g
Vláknina15,61 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 98 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy33,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tlakového hrnce dáme mražené fazolky, zalijeme půl litrem vody a nadrobíme kostku vývaru. Krok 2: Zavřeme víkem a vaříme od začátku syčení asi 6-7 minut. Po uvaření vypneme příkon tepla, necháme vyjít páru a hrnec otevřeme. Krok 3: Mouku rozmícháme se smetanou, hrnec opět postavíme na zdroj tepla a smetanu s moukou nalijeme k uvařeným fazolkám. Krok 4: Za stálého míchání necháme asi 5 minut pozvolna povařit a vodou naředíme na potřebnou hustotu (pokud je třeba). Krok 5: Vypneme, dochutíme octem a cukrem, popř. solí a podáváme s vařenými brambory a vajíčkem.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1y4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1y4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Zelené fazolky mám z vlastní zahrádky. Nekyselím, protože to manžel nemá rád. Jinak výborně. Děkuji.

Fazolky jsem dělala podobně, jen se svým vývarem a určitě ne v tlakáči. Fazolky to nepotřebují. Přidala jsem s dovolením foto.

Sultán Hulejmán:vulgární umí být každý s nižším IQ, pokud vůbec víš, co to je :no:

viki:děkuji, jsem ráda, že chutnalo:-)

ten recept je dobrý tet ho mam k obedu:yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Jarus87: Jasně, každý má svůj názor a těch heblat do kuchyně je opravdu hodně, ale nedám dopustit na dvě věci a to je domácí pekárna a právě elektrický tlakový hrnec;-)

Dneska bude u nás na oběd vaše fazolová omáčka:-8 už se těším:-p
akorád se přikláním k tomu že tlakovej hrnec se mi zdá zbytečný ale každej to dělá nějak jinak ;-)
přidávám další bod:yes:

výborný recept, byly moooc dobré :-p dávám bodík... :-)

pazderka83: chutnalo?:-)

už se to vaří,to bude zase dobrůtka :-p :yes:

:yes::yes:

OK ;-)

U elektrického tlakáče je takový program a zelenina není nikdy rozvařená.:-)Ostatní suroviny jsou uvařené rovnoměrně. Procesor si to ohlídá.

8 minut MRAŽENÉ fazolky v papiňáku je zbytečné vařit. Těm stačí 8 minut v normálním hrci :-!:-!

Tématické fráze:
fazolky na smetaně, fazolky na smetaně recept, mražené fazolky na smetaně, fazolka na smetane, recept fazolky na smetane, fazolky recepty, fazolky, recept na fazolky na smetaně, bílé fazole na smetaně, recepty fazolky na smetaně, fazole na smetaně, bílé fazolky na smetaně, recept na fazolky, fazolky recept, recept fazolky, recepty na fazolky, recepty z fazolek, recept fazole na smetaně, fazolka, fazolky na smetaně-recept

Suroviny:
fazolky mražené, smetana na vaření, mouka hladká, voda, vývar zeleninový, ocet, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu