Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rukolové pesto

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 630 kJ /
629 kcal
Bílkoviny26,84 g
Tuky48,94 g
Vláknina9,31 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 632 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy15,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rukolu opláchneme a osušíme, sýr nastrouháme. Krok 2: Všechny suroviny vložíme do nádoby a krátce rozmixujeme do jemna. Olej přidáváme podle potřeby. Krok 3: Pesto uložíme do lednice, ve sklenici, zalité olejem a spotřebujeme do 2-3 dnů.
Chcete-li ho uchovat déle, můžete ho zamrazit nebo umixovat bez sýra - pak vydrží i v lednici.

Zveřejněno 5. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rukolové pesto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0q5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rukolové pesto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0q5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

casino: Italský nekupuji, tak nevím, ale řecký mi nikdy nezhořknul! Někdo mi kdysi dávno říkal, že musí být v chladu a temnu, ale ne v lednici, že prý zhořkne. Tak ho mám ve špajzu, tam je taková zima, že mrznou i mouční moly. :-D

SilviaD: mate pravdu! Hned jak jsem prisla domu, sla ochutnat olivovy olej a ejhle! Pritom darovany primo z Řecka!😊

"aj olivový olej. Niekedy býva horkastý"
Jj, apeninci říkají "bruciare" = hořet
OT
Údajně je to způsobeno muškou, která se zdržuje při pobřeží
Je proto vhodnější používat olej sklízený ve vnitrozemí, nebo na svazích od moře odvrácených
Taliáni to neřeší... Když viděli, že mi jde hůsta šejdrem, tak se podivili, co že mi vadí... :-)

Mohla byť naozaj horká rukola a skúste ochutnať aj olivový olej. Niekedy býva horkastý aj ten.

cathleen: já bych tipla kvalitu rukoly, starší lístky...

Luc77: mě to teď napadlo, dopíšu pro jistotu do receptu. Ale - rukola se mi zdá podobná pažitce (a tím i cibuli), a i ta může zhořknout. (A rukola mi chutí lehce nahořklá přijde sama o sobě.)
Třeba bude mít někdo jiný nápad, lepší zdůvodnění...?

cathleen: fůů, tak to asi určitě déle než bych měla. Netušila jsem, že to může ovlitnit hořkost :(

Luc77: jak dlouho jste ho asi mixovala?

SOS prosim 😔 zrejme jsem to přehnala s rukolou a pesto je hořké. Muzu to necim spravit, prosim? Zkousela jsem pridat med nebo ocet, ale nepomaha. Moc dekuji!

:yes::yes:

Tématické fráze:
rukolové pesto, rukolové pesto recept, jak uchovat rukolu, rucolove pesto, pesto recept, pesto rukolové, jak uchovat pesto, recept na rukolové pesto, ruko love pesto, rukolove, recepty- rukolové pesto recept, recept rukolové pesto, rukolové recepty, rokolové pesto, rukolové prsto, rukolové pesto se sušenými rajčaty, jak uchovat rukolu?, rukolovo bazalkové pesto, jak uchovat dele rukolu?, jak uchovat špenátové pesto

Suroviny:
rukola, mandle loupané, parmazán, česnek, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu