Kaldounová polévka
Kaldoun je vydatná staročeská polévka, díky které využijeme i droby. Ty doměkka povaříme, přidáme k nim nakrájenou zeleninu a polévku zahustíme světlou jíškou. Polévku podáváme se strouhankovými knedlíčky a nasekanými bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 635 kJ / 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,04 g |
Tuky | 18,52 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 537 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 31,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2012 18:18
28. 10. 2011 17:24
28. 10. 2011 14:57
25. 12. 2010 10:49
5. 10. 2010 12:24
4. 7. 2009 21:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 5 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 8 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
honejsbubu uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 2 hodinami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 3 hodinami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 3 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelníček šlechty 19. století: K snídani stačil jen hrnek kávy, oblíbeným předkrmem byli šneci, na čtyři porce jich bylo třeba 48
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Velmi sváteční a sytá polévka kaldoun dá poměrně dost práce, ale její přípravu si můžeme rozložit na dva dny
Další recepty
Tématické fráze: husí kaldon husí kaldoun kachní kaldon kaldoun z husy kuřecí kaldon husi polevka kuřecí kaldoun husí kaldoun recept husí polévka recept polévka z husy krůtí kaldoun husí kaldon recept kaldonová polévka kalgoun kachní kaldoun s játrovými knedlíčky kuřecí polévka kaldón drubezi kaldon kaldon husi králičí kaldoun caldoun
Suroviny: droby kachní, mrkev, celer, petržel, máslo, mouka, sůl, pažitka, libeček,
Kaldounová polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4Jw
21 názorů