Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhelník

Jáhly jsou skvělým zdrojem vitamínů a jsou lehce stravitelné. Jahelník s ovocem podáváme ještě za tepla jako hlavní chod nebo si ho vychutnáme studený, jako dezert. V obou případech ho můžeme na talíři posypat cukrem nebo polít šťávou z ovoce.

Hodnocení receptu je 4,1 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

filip30

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 516 kJ /
2 991 kcal
Bílkoviny106,44 g
Tuky51,15 g
Vláknina42,50 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,67 g
Sacharidy505,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná a nakrájená jablka rozvaříme v mléku se solí a jednou lžící cukru. Krok 2: Jáhly spaříme a opereme. Krok 3: Poté je nasypeme do mléka a uvaříme kaši. Krok 4: Do vychladlé kaše vmícháme 4 lžíce cukru, žloutky a šťávu z citronu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme na úplný závěr do kaše. Krok 5: Hmotu postupně po vrstvách vkládáme do vymaštěného pekáče a prokládáme ji kousky omytého ovoce. Krok 6: Mírně pokropíme máslem a dáme na 30 minut zapéct do trouby.

TIP: Top 7: Oblíbené sladké nákypy s ovocem

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2R51

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2R51

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zjistila jsem (a vyzkoušela), že vynecháte v postupu bod 1 (to vaření jablek na kaši) a postupujete dále dle návodu. V konečné fázi do pekáčku dejte polovinu uvařené jáhelné směsi, poklaďte jablky (nebo jiným ovocem), pocukrujte (můžete dát i skořici atd) a navrch druhou část jáhel. Já jsem ještě žloutky do jáhel utřela s trochou másla (jako u rýžového nákypu). :-K

Děkuji za recept,už ho dělám po několikáté a je opravdu výborný

Jak to teda má být s tou kaší z jablek? A kolik mléka mám použít na přípravu kaše z jablek a kolik na přípravu kaše z jáhel?
Děkuji za odpověd:-)

Recept mi připadl trochu zmatený, nechápala jsem kam mám zamíchat kaši z jablek. Nakonec jsem jahelník udělala s jablky, rozinkami, mletými ořechy a posypala troškou skořicového cukru.

:yes: ráda vyzkouším

Tématické fráze:
jáhelník, jáhelník recept, jahelník s jablky, jáhelník s jablky recept, staročeský jahelník, jablečný jahelník, recept na jahelník, recept jahelník, recepty jahelník, jahelník se švestkami a jablky, jáhlovník, jáhelník se švestkami, lehce stravitelná jídla, sladky jahelnik, jáhelník jablečný, recepty na jáhelník, jáhelník dort, jablečný jáhelník recept, jáhelník recepty, zdravý jahelník

Suroviny:
jablko, mléko, sůl, cukr, jáhly, vejce, šťáva citronová, máslo, tuk, ovoce

Přidat fotografie receptu