Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.

Postup přípravy
Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Moje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Nejnovější recepty
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Přidáno před 3 hodinami
Mini tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno před 20 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno 8. 4. 2025 10:02
Andělská čokoláda
Přidáno 8. 4. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na houbách a zeleném kari
trdlo před 16 minutami
Kuřecí rarášci z trouby
veronika_straka před 1 hodinou
Bramboračka
david.k před 1 hodinou
Holandský mletý řízek se sýrem
Vokro před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Janet.P před 2 hodinami
Houskové knedlíky
Lubos74 před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
janickajan před 3 hodinami
Kuřecí prsa na paprice
Ivcaaa před 4 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Radka61 před 6 hodinami
Kuřecí maso v celerové omáčce
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty,
veprova pecene vcelku,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně,
veprová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně vcelku recept,
vepřová pečeně plátky nejlepší recepty,
veprove po valassku,
vepřová pečeně na smetaně,
vepřová pečeně top recepty,
vepřové plátky po valašsku,
vepřová pečeně vcelku recepty,
vepřové maso po valašsku,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v celku,
vepřová pečeně v tlakovém hrnci,
vepřová pečeně plátky recept,
recept vepřová pečeně,
nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny:
kotleta,
máslo,
žampióny,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
kopr,
ocet,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)