Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutná bramboračka s houbami

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 924 kJ /
460 kcal
Bílkoviny5,25 g
Tuky33,60 g
Vláknina13,58 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy28,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme povařit mírně povolené zamražené kousky lesních hub. Krok 2: V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu, vmícháme do polévky a vaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme do polévky nadrobno pokrájenou petrželku a nať z jarní cibulky. Zjemníme máslem.

Zveřejněno 16. 4. 2018

Poznámka autorky Ivace64

Proti vodnatelnosti nepodušených zamrazených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je opravdu hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmrazené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutná bramboračka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EM2k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutná bramboračka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EM2k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Možná jsou míněny houby zamražené:-) - já preferuji do bramboračky houby sušené, které pomalu na tuku bez namáčení nechám změknout, rozvonět, pak teprve zaliji a přidávám vše ostatní. Pokud výjimečně byla polévka z "živých" hub (stejně tak z mražených), tak je osmažím jako základ smaženice, pak voda, brambory atd. Každopádně i u nás jdou houby do polévky první;-)

hosta: mrazím jen hříbky, ale dostala jsem vloni hodně hub, takže zkouším i takto, sušené už nemám:-K

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tak..."lesní houby z loňského sběru" tedy přepokládám sušené??? tak ty já namáčím do horké vody aspoň na 20 minut nebo dle receptu ještě i podusím....Ctěné Casino to tam sype rovnou???

Eja57:
Jj, rovnou:yes:
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že :-K

Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že:-)
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku":yes:

"Ke konci vaření přidáme povařit lesní houby."
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...

casino: v pořádku:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
bramboračka ze sušených hub, bramboračka s houbami, zamražené houby, bramboračka se sušenými houbami, bramboračka s houbami top recepty, jak dlouho máčet sušené houby, jak dlouho macet houby, bramboracka z mraženych hub, bramboracka ze zmrazenych hub, bramboračka a mražené houby, houbové recepty, brambiracka, jak dlouho povařit houby, beamboracka s mrazenych hub, houby zamražené, zmrazene houby a bramboracka, bramboračka s mražených hub, jak varit zamrazene houby, brambiracka s houbami suseny, brambiracka s hriby

Suroviny:
voda, zelenina, houby lesní, máslo, hraška, kmín drcený, majoránka, cibulka jarní, česnek, sůl, kurkuma, zázvor mletý

Přidat fotografie receptu