Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka s bramborami

Klasická polévka z párků a brambor ochucená sladkou mletou paprikou je velmi jednoduchá na přípravu. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem, povaříme, scedíme a přidáme párky a uvařené brambory. Podáváme posypanou petrželovou natí.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 449 kJ /
824 kcal
Bílkoviny33,05 g
Tuky57,65 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,29 g
Sacharidy40,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku osmahneme do růžova oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a zasypeme moukou. Uděláme světlou zásmažku a do ní zamícháme papriku. Zalijeme vývarem a povaříme. Krok 2: Potom polévku přecedíme přes cedník a opepříme. Krok 3: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v kastrůlku. Krok 4: Do přecezené polévky přidáme oloupané a nakrájené párky a necháme ještě povařit. Krok 5: Nakonec přidáme uvařené brambory a dochutíme polévkovým kořením a solí. Posypeme petrželovou natí.

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtská polévka s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOng

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtská polévka s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Výborná.

V tom případě tam cibuli nedávejte a je to. ;) Také jí tam nedávám, ani není potřeba

Kaja.Souhlasím,že se dají brambory vařit dohromady,ale moje vnučka nesnáší cibuli,tak to dělám takto.:-K

K receptu: nechápu jaký smysl má vařit brambory zvlášť? "Frankfurtskou" vařím běžně současně s bramborami a myslím, že dostanou lepší chuť. Tak se dělá i bramborový guláš. :yes:

Shoska:
No, mně zase ta cezená cibule připomněla fousatý fór :-)
Povídá eunuch harémové krasavici: "Piješ kafe bez kofeinu, mléko bez tuku, kouříš cíga bez nikotinu, tak co ti na mně sakra vadí!":-D

Zobrazit starší odpověď

Naše oblíbená polívečka a Váš recept nemá chybu :-8
Jen ji necedíme, je to zbytečné :-* A přidáváme nové koření, celý pepř, kmín a bobkový list v sítku na okořenění :-p
Fakt je výtečná, vřele doporučuji !!!

Byla víborna až nato že sem tam misto sladke paprike dal palivou tak sem to musel vylít:) takova škoda:(((
;-(

Výborná.:-)

super snídaně,trochu pálivé papriky do základu a nemá to chybu

hoj,já jí říkám rychlá gulášová :-));-):yes:

:yes: polévku jsem necedila a je opravdu výborná, všem doporučuji mňam :-p:-D:-K:-):-):-):-)

výborná:yes::-p:-K

Dnes jsem zkusila váš recept na frankfurtskou polévku s bramborama. Moc nám chutnala!:-p

Tématické fráze:
frankfurtská polévka s párkem, franfurtska polevka s parkem, franfurtska polevka recept, franfurtska polevka, franfurtska polevka, frankfurtská polévka, frankfurtska polevka s bramborem, frankfurtská polévka recept, franfurktská polévka, franfurska polevka, frankfurtska polevka s parkem recept, franfurska polevka s parkem, franfurska polivka, franfuská polévka, frankfurtská pol, framfurtska polevka, frankfurtská polévka video, franfurska polevka recept, polévka frankfurtská, franfutská polévka

Suroviny:
párky, tuk, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, brambory, koření polévkové, nať petrželová, pepř mletý

Přidat fotografie receptu