Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s mrkví a vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 255 kJ /
1 495 kcal
Bílkoviny64,33 g
Tuky27,07 g
Vláknina34,58 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy232,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené maso a na malé kostičky nakrájenou mrkev a kukuřici. Krok 2: Směs opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Dusíme, dokud není maso téměř měkké. Krok 3: Bulgur nasypeme do hrnce a zalijeme hrnkem vody, kterou osolíme. Krok 4: Vaříme cca 15 minut, než se voda vyvaří. Pokud nějaká v hrnci zbude po 15 minutách, scedíme ji. Krok 5: Zeleninu s masem a bulgur spojíme dohromady a vložíme do předem vyhřáté trouby na zhruba 15 minut. Krok 6: Podáváme s kyselou okurkou.

TIP: Bulgur v naší kuchyni

Zveřejněno 21. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s mrkví a vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vx91

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s mrkví a vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vx91

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::-K

Tonja: Asi ano, ale já měla právě tu z plechovky po ruce :-). Určitě se nezkazila, spotřebovala jsem ji :-)

Kukuřice v plechovkách bývá většinou sladká, není lepší vzít hrstku mražené? Navíc zbytek z načaté plechovky je nutné brzy spotřebovat, zbytek mražené můžu nechat v mražáku dlouho.

JanaDorazinova: Kuskus jsem se naučil jíst v Maroku. Když se umí správně udělat, je úžasný. Kuskus miluju, bulgur jím, kroupy nesnáším; prostě různí lidé mají různé chutě.

Jani, v receptu ti chybí ta kukuřice:-* jinak dávám bodíka..pochutnala bych si <3:yes:

Oskeruska: Jéé, díky!! Opravím :-)

:yes::-Přiznám se, že jsem bulgur nikdy neochutnala, ani nevím proč, prostě mne to nelákalo. Ale když to vidím, tak bych se měla konečně přemluvit :-p Vypadá to skvěle :yes::yes::-K

medanek: Já zas nemusím kus-kus.. Tohle mi malinko připomíná kroupy :-)

Tématické fráze:
bulgur s vepřovým masem, nejlepší recepty na bulgur, recepty z bulguru, bulgur s vepřovým masem recepty, bulgur s masem, vepřové maso s bulgurem, bulgur se zeleninou s mrkví, vepřové maso a bulgur, maso s bulgurem, plecko s bulgur, bulgur s veprovym recepty, bulgur s mrkvi a kukurici, bulgur s vepřovým recept, bulgr s vepřovým masem, játra bulgur kukuřice, bulgur s vepřovým masem recept, vepřove po z bulguru, vepřové na mrkvi recept, burgur s mrkvi a vepřového masa, rizoto s bulgurem a vepřovým masem

Suroviny:
bulgur, plec vepřová, olej, mrkev, cibule, kukuřice sterilovaná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu