Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová omáčka

Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už ani nebude potřeba jí moukou zahušťovat.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 706 kJ /
1 364 kcal
Bílkoviny15,20 g
Tuky113,97 g
Vláknina25,53 g
Cholesterol 328 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy57,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev s celerem a smažíme lehce dorůžova. Pak přisypeme na plátky pokrájený pórek s řapíkatým celerem, koření a ještě krátce vše smažíme. Krok 2: Vše zalijeme vývarem, osolíme a povaříme do změknutí zeleniny. Následně vlijeme smetanu, provaříme, zahustíme troškou záklechtky (hladká mouka s vodou) dle požadované hustoty, vše ještě provaříme za občasného promíchání, dle chuti dochutíme solí, cukrem a octem. Krok 3: Z omáčky vybereme kuličky nového koření a bobkové listy. Podáváme s knedlíkem nebo bramborami.

TIP: Jaké jsou typy smetany a na co je použít - rady a tipy

Zveřejněno 26. 4. 2018

Poznámka autora recepty73

Kdo se neobejde bez masa, může přidat do omáčky prohřát vařené hovězí, drůbeží nebo vepřové maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkmW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vypada to trochu jako svickova nahrubo bez masa, neco podobneho delam s veprovou peceni nebo kytou vcelku jako "francouzskou kytu"

"Zeleninová omáčka"
No, hranice mezi zeleninovou omáčkou a zadělávanou zeleninou je asi velmi, velmi úzká, že :-)

Tématické fráze:
zeleninová omáčka, zeleninové omáčky, omáčka se zeleninou, zeleninová omáčka recept, omáčka ze zeleniny, omáčka na zelenině, zeleninova omacčka, omáčky se zeleniny, zeleninové omáčky recepty, recept na zeleninovou omacku, omačky se zeleninou, omáčka k zelenině, omačka zeleninová, zeleninová omáčka recepty, recepty-omáčky, zeleninová omacky, recept zeleninová omáčka, omáčky ze zeleniny, omáčky recepty, recepty omáčky

Suroviny:
cibule, mrkev, celer, celer řapíkatý, pórek, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, olej

Přidat fotografie receptu