Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté (nejen) rebarborové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez dob kynutí

40 min (35 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 4 porce

12 kusů knedlíků (podle velikosti)

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 269 kJ /
1 498 kcal
Bílkoviny48,50 g
Tuky4,20 g
Vláknina30,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 435 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy301,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody. Droždí s cukrem mírně promíchneme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Rebarboru oloupeme a pokrájíme na plátky, vhodíme spařit do vroucí vody a ihned scedíme, necháme okapat a zchladnout. Rebarboru pak zaprášíme dle chuti mletou skořicí a kdo chce knedlíky více sladké, může použít i skořicový cukr, ale sladit opravdu není nutné. Krok 3: Pokud nechceme vyloženě rebarborové knedlíky, které jsou opravdu vynikající, je také výborné zkombinovat třeba spařenou ochucenou rebarboru s jahodami nebo bezsemeným hroznovým vínem. Krok 4: Když v míse vzejde kvásek, přilijeme zbylou vodu a vše propracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Pak ho ještě jednou jemně promneme a uděláme několik (cca 12) stejně velkých dílků, které naplníme rebarborou a pevně uzavřeme. Krok 5: Knedlíky klademe spojem dolů na pomoučněný stůl a necháme je ještě cca 10 minut odpočinout. Krok 6: Pak je házíme do vroucí vody, kde je během vaření jednou nebo dvakrát opatrně zamícháme, aby se otočily. Vaříme je cca 5 minut, nejlépe je jeden vyndat na zkoušku, těsto natrhnout a pak hned poznáme, jestli i ty ostatní máme hotové. Krok 7: Knedlíky rychle vyndáme z vody (nejlépe cedníkem) a ihned propícháme vidličkou, špejlí nebo jehlicí, aby z nich vyšla přebytečná pára, která by způsobila jejich sražení. Krok 8: Knedlíky dáme do mísy a posypeme troškou moučkového cukru nebo zakapeme rozpuštěným máslem, aby se k sobě neslepily. Krok 9: Podáváme je sypané cukrem, tvarohem a přelité smetanou či jogurtem. Cukr můžeme ochutit skořicí. Lze podávat i přelité rozpuštěným máslem a sypané skořicovým cukrem. Zkrátka, fantazii a chuti se meze nekladou...

TIP: Oblíbené recepty na kynuté knedlíky s ovocem

Zveřejněno 18. 5. 2018

Poznámka autora recepty73

Pokud se ptáte na vejce, ne, opravdu ho do těsta není třeba přidávat, a pokud se bez něj neobejdete, postačí jen a pouze žloutek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté (nejen) rebarborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBM8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté (nejen) rebarborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBM8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Sladké kynuté knedlíky občas dělávám. Většinou z hrubé mouky, na 700 g mouky přidávám 1 vejce a zadělávám mlékem. Ale půjdou připravit i tak, jak uvádí recept. Rebarboru už mám na zahrádce, tak bych mohla vyzkoušet.:-K

:-)<3:yes::yes: parádní knedlíky :-K

Diskuze, netýkající se receptu, byla přesunuta sem https://www.toprecepty.cz/df_kategorie.php?kategor...

Mi se tyhle knedlíky moc líbí;-):yes:

Tématické fráze:
kynuté knedlíky s rebarborou, knedlíky s rebarborou, ovocné rebarborové knedlíky, kynuté knedlíky z rebarbory, tvarohové rebarborové knedlíky, kynuty knedlíky s rebarborou, ovocné knedlíky s s rebarborou, kynuté ovocné knedlíky s rebarborou, rebarbové knedliky, kynute knwdliky z tebarbory, kynuté knedlíky s rebarbora, kynuté rebarborové ovocné knedlíky, rebarborové tvarohové knedlíky, recepty s tebarborou, tvarohové rebarborové knedlíky recept, knedlíky z rebarbory, vaříme z rebarbory kynuté ovocné knedlíky, ovocne knedliky z s rebarborou, rebarborové ovocné knedlíky, knedle s rebarborou

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, cukr vanilkový, droždí čerstvé, voda, rebarbora, skořice mletá, smetana zakysaná, cukr moučkový, tvaroh na strouhání, máslo, cukr skořice

Přidat fotografie receptu