Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový špenát s volským okem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 871 kJ /
447 kcal
Bílkoviny33,94 g
Tuky23,81 g
Vláknina11,66 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 380 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy20,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lžičku hladké mouky. Společně smažíme tak 2-3 minuty. Krok 2: Na cibulku s moukou přidáme špenát. Pokud máme mražený, necháme jej předem chvíli povolit. Krok 3: Směs promícháme a zalijeme tak 1 dl vody. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a několik minut za stálého míchání vaříme. Krok 4: Nakonec přidáme rozkvedlané vajíčko, necháme je srazit a špenát odstraníme ze zdroje tepla. Krok 5: Pánev s nepřilnavým povrchem potřeme olejem, rozehřejeme a opatrně vklepneme vejce. Necháme srazit bílek, žloutek by měl zůstat tekutý (nebo jak má kdo rád). Lehce osolíme. Krok 6: Podáváme s bramborem a na špenát položíme usmažené volské oko.

TIP: Listový špenát - nejlepší recepty

Zveřejněno 19. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový špenát s volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxzp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový špenát s volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

:-):yes:

:-Kcasino: je vůbec možné, že Vy si neumíte poradit ?? Stačí při vyklepnutí vejce blanku, která svírá bílek, protrhnout. A můžete i na více místech. Bílek se dozajista rozteče:-D:-D:-D

mika59:
No, zatímco bílek z vejce z maloobchodu se na pánvi rozteče a v pomyslném středu si hoví žloutek (taková Pálava:-) tak čerstvé vejce z malochovu drží mocímermo při sobě a takřka se nerozprostře po pánvi a ve výsledku je cosi jako Říp v okolní rovině...:-)
Tedy z čerstvého vejce je bílek na pánvi v silnější vrstvě a než se udělá jen taktak a zbělá (jak já to rád:yes: tak zespodu už je bílek pomalu do tmava a žloutek už zespodu začíná tuhnout (jak já to nerad:no:
Přiklopení poklicí sice pomůže, ale estetický efekt je fuč, protože žloutek se zatáhne:-(

casino: Trochu nechápu jak na volské oko má vliv čerstvých vajec. U vaření ve skořápce chápu, ale po vyklepnutí na Hemenex nevidím rozdíl. :-)

Na volské voko je nejhorší použít vejce vod kloaky:-8
***
Dnes ke snídani cosi na způsob Hemenexu
Zapomněl jsem na koupi vajec z Vajíčkárny;-( a šáhl jsem do vajec z dnešní snůšky
Dopadlo to stejně jako tady: 2. 4. 2021 17:01:28
Viktor Černomyrdin „Chtěli jsme to udělat co nejlépe, dopadlo to jako vždy.“
No, esli já se eště nedám na politiku, že :-8;-):-D

Tonja: bohužel autorka už vás za duhovým mostem nevyslyší..

JanaDorazinova: Nedělejte z Pohlreicha kuchařského pánaboha. Z ankety, ve které hlasovali známí šéfkuchaři, vyšel jako vítěz a tedy nejrespektovanější kuchař Roman Paulus. Můžete se s ním seznámit na stránkách Lidlu, jsou tam recepty i spousta užitečných rad.

Trošku lepší to je, když vajíčka "pobijete", jak píše tejaja, a potom je dlaní poválíte po stole.:-)

mika59: Treba ich poriadne obiť, nie iba troška, praskliny musia byť veľké. Alebo musíš sliepkam vysvetliť, aby znášali staršie vajcia. :-D:-D Ale vážne, poznám to, keď donesiem vajíčka od dcéry. Dcéra to robí tak, pýtala som sa jej včera, že si vždy necháva zo 20 vajec bokom, aby neboli ť´čerstvé, keď potrebuje variť v šupke. A priebežne vymieňa, keď ich v šupke nespotrebuje.;-)

tejaja: Terezko ano, ale u čerstvých cca dva dny snesených to nefunguje. A to už jsem oloupala vajec. Musí být starší.;-):-K

mika59: Jedna rada na lúpanie čerstvých vajíčok: Scediť horúcu vodu a vajíčkami v hrnci poriadne zatriasť z boka nabok, aby sa navzájom "obili" a dobre popraskali. Potom zaliať studenou vodou a nechať v nej vychladnúť. ;-)

casino: Jste první člověk, který chválí klecová vejce. Většina mluví o šťastných vajíčkách. No je pravda, že domácí je domácí. a někteří jsou ochotni dát majlant. Ale, že když se loupou čerstvá vejce a nejdou oloupat..jsem si myslela, že je to známé. My máme 15 kousků slepic a velkou rodinu. Holt jsou domácí na zahradě u lesa.

casino: Neříká, je to fakt. Pamätám si, ako som sa jedovala a babrala sa s vajíčkami k šunke na slávnostnú večeru po Vzkriesení, ak mamka pomiešala čerstvé a staršie vajíčka. Lúpala som ich najmenej 15 ks.
(Samozrejme, som čistila vajíčka aj inokedy.)

magdalenka:
Jj, říká se to :-)

bofinka:
Jj, včera jsem to tak měl, ale není to ono:-)

Dnes jsem dělal ztracená vejce :yes:
Jde to skoro samo :yes::yes:
Dokázala by to i jednoruká opice :-D

Edit
Veronika H.
Mám zde rcp https://www.toprecepty.cz/recept/40008-ztracena-za...
a dokonce tam čerstvá vejce zmiňuji:-)

casino: Přesně tak, jak píše Magdalenka 8-10 dní odležet, vajíčko je celá věda, to není jen tak, když se má vylíhnout z toho kuřátko, to si příroda setsakra vykoumala. :-D

Tématické fráze:
listový špenát se smetanou, listový špenát mražený, recept na listový špenát mražený, recept na listový špenát se smetanou, mražený listový špenát, mražený listový špenát recept, listový špenát se smetanou recept, listový špenát recept, brambory se špenátem a volským okem, recepty na listový špenát, mražený špenát se smetanou recept, špenát brambory volské oko recept, špenát listovy mrazeny, listovy špenát mražený recept, recept na mražený listový špenát, listový špenát recepty, volské oko se špenátem, recepty na listový špenát se smetanou, recept na špenát od porleicha, špenát listovy

Suroviny:
špenát listový, cibule, mouka hladká, česnek, olej, vejce, vejce, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu