Jáhlovo-zeleninové placičky
Tyto placky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají lehké, ale syté jídlo. Základem je uvařená jáhlová kaše, do které se přidávají nastrouhané cukety, mrkev, cibule a další zelenina podle chuti. Směs je dochucena bylinkami a kořením.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 864 kJ / 1 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,80 g |
Tuky | 15,58 g |
Vláknina | 31,06 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 202,70 g |
Postup přípravy
Jáhly vypneme a necháme pod pokličkou, aby se vstřebala všechna tekutina. Krok 2: Cuketu očistíme, nastrouháme na hrubé slzy, lehce osolíme a necháme chvilku v klidu.
Mrkev nastrouháme najemno. Krok 3: K vychladlým jáhlám přidáme nastrouhanou mrkev, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a vejce.
Z posolené odleželé cukety dobře vymačkáme všechnu tekutinu a také přidáme k jáhlám. Vše dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Mokrýma rukama tvoříme placičky, naklademe na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20-25 minut.
Upečené placičky jsou velmi křehké, plech vyndáme z trouby a placičky na něm necháme chvíli stát, chladnutím zpevní a už se nerozpadají.
Podáváme se zeleninovou oblohou.
Zveřejněno 26. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlovo-zeleninové placičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mYz
Moje poznámka
Jáhlovo-zeleninové placičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mYz
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 33 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
zeleninové placičky,
placicky jahel a z cukety,
zeleninové placky,
jáhlové placičky v troubě,
jahly placky recept,
jáhlovo dýňový rýžový nákyp recept,
recepty-jáhlové placičky se zeleninou,
zeleninove placicky do trouby,
jáhlovo zeleninové placky,
jáhlovo-zeleninové placičky do trouby,
recept na jáhlovo dýňové placičky,
jáhle se zeleninou
Suroviny:
jáhly,
cuketa,
mrkev,
cibule,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)