Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí guláš s hovězím masem

Hodnocení receptu je 3,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunato

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 - 10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 810 kJ /
2 345 kcal
Bílkoviny245,18 g
Tuky43,87 g
Vláknina87,20 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 1,66 g
Sůl3,58 g
Sacharidy215,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Masa připravujeme odděleně, ve dvou hrncích. Zachovají si tak své aroma a chuť. Později obě směsi spojíme, takže je dobré mít k dispozici aspoň jeden 5 l hrnec na dovaření - ať se to tam vejde :)
Dančí i hovězí maso umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Potřebujeme po 500 g cibule pod obě masa - dohromady 1 kg. Krok 2: Dančí:
1. Na sádle zkaramelizujeme cibuli, přidáme nové koření, pepř, hřebíček a necháme provonět. Nesmíme koření spálit.
2. Vložíme maso a zprudka orestujeme, aby se zatáhlo, podlijeme vodou a dusíme cca 1,5 hodiny. Průběžně mícháme a podléváme.
3. Poté přídáme nakrájenou čestvou kapii, sušené švestky a sušená rajčata, promícháme a dusíme dalších 45 minut. Krok 3: Hovězí:
1. Do rozehřátého tuku vložíme nové koření, kmín, bobkový list a necháme provonět - chvilku restujeme, cca minutu. Přidáme cibuli a orestujeme dohněda..
2. Maso orestujeme, aby se zatáhlo, podlijeme vodou a dusíme cca 1,5 hodiny, průběžně mícháme a podléváme.
3. Poté přidáme nakrájenou sterilovanou papriku a loupaná rajčata, promícháme a dusíme dalších 45 minut. Krok 4: Přibližně po třech hodinách varu je maso skoro hotové (záleží na velikosti nakrájených kostek masa). Nyní můžeme obě směsi spojit. Promícháme, osolíme, opepříme. Dodusíme cca 30-45 minut.

Podáváme s knedlíkem a cibulkou nakrájenou na kolečka, anebo jednoduše s chlebem. Dobrou chuť.

Zveřejněno 20. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí guláš s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wygv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí guláš s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wygv

Komentáře (4)

Koukám, že maso děláte ± 3 hoďky :-O
:-K
No a jste si si jist(a), že to nebylo maso z tygra?:-D
Asi neééé, že... To by vám patrně narostla křííídla :-D (kdybych znal vaši genderovou identitu, tak v jednom případě bych napsal něco jiného):-):-D:-K
***
Trošku si budu protiřečit, guláš vařím dva dny a přitom mám rád když poznám, že koušu do masa:yes:

casino: Děkuji tedy, za ušlechtilý názor.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
danci gulas, dančí guláš recept, danci gulas recepty, daněk zadní recept, recepty z dančího masa, gulaš hovězího masa, jaké hovězí maso na gulas, hovězí maso na gulas, recept na dančí maso, recept z dančího masa, dančí guláš videorecept, čemu je podobné dančí maso, recepty dančí maso, přední dančí maso, dančí guláš top recepty, guláš z dančího masa, dančí srdce, danci zadní foto, dančí ze srdce guláš, recept na přední dančí na maso

Suroviny:
maso hovězí, maso dančí, cibule, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, koření hřebíček, rajče loupané, paprika sterilovaná, kapie, švestky sušené, rajče sušené v oleji, voda,

Přidat fotografie receptu