Suroviny
Porce: 2 až 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 422 kJ / 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,68 g |
Tuky | 7,86 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 49,30 g |
Postup přípravy
Přidáme 1 vejce, sůl, pepř a promícháme, aby brambory netmavly, potom postupně přidáváme prosátou hladkou mouku a stále promícháváme a přidáváme mouku, až bude těsto hustější než na bramboráky, případně těsto ještě dosolíme a připepříme dle své chuti. Krok 2: Než začneme tvořit těsto, dáme vařit vodu na halušky, trochu ji osolíme. Až začne voda vřít, asi polovinu těsta pomalu propasírujeme přes něco jako děravou pánvičku (přes haluškové síto). Nezapomínáme halušky ve vodě při vaření míchat. Když halušky vyplavou na hladinu, vylovíme jednu halušku a ochutnáme, je-li už uvařená. Když ano, vypneme zdroj varu a vyndáme do misky s trochou olivového oleje nebo jiným tukem, který vyhovuje vám, promícháme a trochu přisolíme. Krok 3: Stejně pokračujeme s druhou polovinou těsta. I tyto po uvaření přidáme k těm již hotovým, ještě je promícháme a dáváme na talíře spolu se zakysanou smetanu, na talíři promícháme a dochutíme solí. Dobrou chuť.
Takto připraveným hotovým haluškám (bez zakysané smetany) můžete střídavě proměňovat chutě, dle svého vlastního výběru.
Zveřejněno 3. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOxW
Moje poznámka
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOxW
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 3 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 2 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 7 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 7 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 9 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 10 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 10 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 12 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
halušky recept,
východňarské slovenské halušky,
jak udělat nejlepší halušky,
vichodnarske pirohy,
aby halušky netmavly,
rcp na halušky se s kysaným zelím,
rcp na halušky se s kysaným zelím,
už jsem aj zapomnel na vichodnarske,
jasi udělat halušky,
domácí rcp na na halušky,
halušky s brynzou recept,
vychodnarské holubky,
nejrychlejsi a nejlepsi halusky,
východňarské pirohy s povidly,
halusky s vajickem a smetanou,
bramborové halušky,
halušky producer cz
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (25)