Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburgery s volským okem a žampiony

Jak ještě víc ozvláštnit klasický hamburger? Zkuste to podle tohoto receptu. Osmahněte žampiony a přidejte je spolu s volským okem k masové placce a zelenině do opečené bulky s majonézou a barbecue omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

anniette

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 738 kJ /
1 849 kcal
Bílkoviny225,39 g
Tuky89,88 g
Vláknina21,28 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 7,88 g
Sůl19,93 g
Sacharidy24,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V robotu uhněteme maso, sůl, papriku, hořčici, chilli, pepř a vejce. Z hmoty vytvarujeme 8 tenkých placiček tak, aby měly o něco větší průměr, než je průměr housky. Umístíme je na speciální podložku nebo alobal (aspoň 2 vrstvy) propíchaný vidličkou. Necháme chvíli odležet v lednici. Krok 2: Grilujeme na 250-300 °C 8 minut z jedné strany, po otočení ještě 4 minuty. Krok 3: Žampiony nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji a zlehka je osolíme. Zároveň připravíme také volská oka. Krok 4: Housky rozkrojíme a necháme chvíli opéct na grilu. Spodní část namažeme majonézou smíchanou s hořčicí, na ni klademe postupně ledový salát, maso, sýr, cibuli, rajčata, opečené žampiony, zakápneme barbecue omáčkou a navrch dáme volské oko. Přikryjeme vrchní částí housky.

TIP: Jak připravit sázená vejce

Zveřejněno 4. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgery s volským okem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9M6x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgery s volským okem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9M6x

Marie

Tématické fráze:
volské oko s houskou, volské oko v housce, hamburger recept z mletého masa a volské oko, volské oko recept, grilováné volské oko, opect zampiony, volské oko v houzce, volské vejce do hamburger

Suroviny:
maso hovězí mleté, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, hořčice plnotučná, chilli, vejce, houska, cibule, rajče, sýr plátkový, žampióny, olej olivový, sůl, pepř mletý, salát ledový, majonéza, hořčice, omáčka steak barbecue

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu