Toskánský bůček
Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem neuděláte chybu a zazáříte.
Suroviny pro 1
3-4 porce
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 492 kJ / 1 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,13 g |
Tuky | 150,30 g |
Vláknina | 14,79 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 28,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran.
Krok 2: Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, chilli koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
Krok 3: Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.
Krok 4: Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.
Krok 5: Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.
Zveřejněno 5. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Moje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 7 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
sušený bůček,
bucek,
bůček recept,
sušený bůček recept,
recepty z bůčku,
bůček recepty,
recept na bůček,
recept na sušeny buček,
bůček sušený,
sušený bůček recepty,
pečený vepřový bůček,
recepty buček,
sušený bůček doma,
recpty z bucku,
co je bůček,
bůček v receptech,
bucek suseny recept,
sušený bucek v soli,
sušený bůček v lednici,
bucek podle v itálii
Suroviny:
bůček vepřový,
olej olivový,
rozmarýn,
tymián,
koření oregáno,
česnek sušený,
česnek,
cibule,
koření chilli,
sůl
Komentáře (13)