Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový jazyk v křenovém aspiku

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie667 kJ /
159 kcal
Bílkoviny5,52 g
Tuky0,91 g
Vláknina16,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 489 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy26,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté jazyky dáme vařit se zeleninou a kořením. Vody dáme jen tolik, aby vše bylo těsně potopené. Potřebujeme silný vývar. Vaříme do měkka. Krok 2: Uvařené jazyky dáme ihned zchladit do studené vody a vývar necháme vychladnout. Jazyky oloupeme a nakrájíme na kostky. Ze studeného vývaru sebereme tuk. Krok 3: Aspik uděláme podle návodu, jen místo vody ze zeleniny použijeme vývar. Ohřejeme ho a necháme ohřát. Vsypeme želatinu a necháme rozpustit - nesmí se vařit. Krok 4: Do rozpuštěného teplého aspiku zamícháme křen, podle chuti. Dochutíme a vmícháme nakrájený jazyk. Vše promícháme a nalijeme do vhodné formy, vystlané potravinářskou folií. Krok 5: Aspik necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Do směsi můžeme přidat uvařenou a nakrájenou mrkev i jinou zeleninu (hrášek, kapii), nebo taky nic, jen to maso.

Zveřejněno 26. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk v křenovém aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9M1P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk v křenovém aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9M1P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-QTak tady bych se ani já neudržela,mňam<3:-KKrásný nápad:yes:

Anna Kocikova: Drahuško děkuji...:-K

Mňam, tak to je něco pro mě, určitě vyzkouším :-):-K:yes:

Lenunka: :-K:-K

Tématické fráze:
veprovyjazyk v aspiku, vepřový jazyk recepty, vepřový jazyk recept, jazyk v křenu, aspiky recepty, vepřový jazyk, vepřový jazyk v křenové omáčce, jak uděláme aspik

Suroviny:
jazyk vepřový, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, pepř celý, sůl, želatina na vaječnou tlačenku, smetanový křen

Přidat fotografie receptu