Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s krupicovým krémem

Tento švestkový koláč v sobě spojuje sladkost šťavnatých švestek s jemností krémové náplně. Křehké těsto tvoří základ, na kterém se rozprostírá krémová náplň, zatímco šťavnaté švestky dodávají koláči příjemnou ovocnou kyselost.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 455 kJ /
3 216 kcal
Bílkoviny69,30 g
Tuky122,19 g
Vláknina20,47 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 933 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy449,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut do chladu. Krok 2: Do mléka vmícháme krupici a mletý hřebíček, za stálého míchání přivedeme k varu a uvaříme krupicovou kaši. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Krok 3: Švestky vypeckujeme a překrájíme na čtvrtky. Krok 4: Z bílků smíchaných s cukrem a skořicí ušleháme sníh, který pak vešleháme do vychladlé krupicové kaše. Krok 5: Z vychlazeného těsta vyválíme kruh a přeneseme ho do koláčové formy. Těstem pokryjeme dno i boky formy. Krok 6: Do formy na těsto nalijeme krupicový krém.
Kousky švestek naklademe na krupicový krém a lehce do krému zatlačíme. Krok 7: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut. Krok 8: Upečený koláč před podáváním necháme dobře vychladit.

TIP: Co se zbylými žloutky?

Zveřejněno 27. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s krupicovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q473

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s krupicovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q473

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dnes jsem pekla. Jenom místo švestek jsem použila jablka a pár mražených třešní. Ještě jsem přidala drobenku. Koláč je to rychlý a chutný. Bilkový sníh krásně krém odlehčí. Přidávám největší počet bodů a ukládám do oblíbených. Jako poděkování přidávám i fotku lahodného koláče :yes:

Fakt je moc dobrý, dělám ho i s rebarborou

casino:
Jestli jste nepekl na vyšší teplotu a brzo nevyndal koláč z trouby...
Takhle já pekla 3x za odpoledne ořechový dort, napotřetí mi neklesl ;-)

:-)<3:yes::yes: moc dobrý koláč už jsem dělávala ale dááááávno tomu , dík za připomínku. :-K

Super změna,moc chutnal. Dávam bod

Koláč jsem dělala u dcery ,byl skvostný , dcera si ho odvezla na cestu na dovolenou ..

Mohou se dát i zmražené švestičky ? Něco málo mám v mrazáku.:-?

Veronika.Hrozna: já myslím, že mražené nic nepokazí ;-)

Krásny recept, krásne obrázky! Ukladám si, určite využijem nápad s krupicovým krémom.:yes:

casino: mně při pečení náplň ukázněně zůstala ve stejné vrstvě asi 2 cm a po upečení neklesla, nevím, kde se stala chyba?
Snad mě jen napadá, jestli nebyly bílky moc velké a tím pádem hodně sníh krupici nadlehčil?

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
švestkový koláč, koláč s krupicovou náplní, svestkovy kolac s krupicovym, švestkový koláč recept, krém s krupici

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, vejce, cukr krupice, sůl, mléko, krupice, cukr krupice, bílek, koření hřebíček, skořice, švestky

Přidat fotografie receptu