Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová omáčka z bůčku

Tato omáčka je chutnou variací tradičního českého pokrmu. Spojení šťavnatého vepřového bůčku s čerstvou cuketou a sladkými rajčaty vytváří chuťovou kombinaci, která přidává klasickému receptu svěžest a lehkost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ota34 Ota34

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 439 kJ /
2 734 kcal
Bílkoviny114,05 g
Tuky238,46 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 3,67 g
Sůl8,75 g
Sacharidy29,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z bůčku pokrájíme na kousky, zbylé sádlo nakrájíme na kousky a kosti použijeme na vývar. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, oloupeme cuketu a nakrájíme na kousky. Krok 2: Uvaříme vývar z kostí a z kůže co zbyla z bůčku. Ze sádla, co zbylo z bůčku, můžeme vyškvařit sádlo. Rozpálíme pánev se lžící sádla, dáme tam cibuli, necháme chvilku osmahnout, do toho dáme maso, cuketu a česnek, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem ze zbytků bůčku. Krok 3: Přidáme sladkou papriku a sůl a necháme ještě dusit. Dle potřeby dochutíme, na zahuštění použijeme mouku rozmíchanou v troše vody a dobře provaříme. Krok 4: Jako příloha se hodí dle chuti rýže, těstoviny nebo knedlík

TIP: Bůček - výběr receptů

Zveřejněno 1. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová omáčka z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Yz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová omáčka z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Yz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Děkuji za komentáře kuchtíci, ano mohlo by to bejt lepe napsané,nojo nejsem žádný spisovatel a take nejsem žádný kuchař. Ale bylo to moc dobré

Možná bych cuketu i rajčata dala o něco později, maso se vaří déle než zelenina, ale záleží na každém, jak si to udělá ;-):-K Za mne ještě nakonec utřený česnek a čerstvá majoránka ;-)

ále, však to nemusí být špatné, je to první recept autora, regne se, dá jeden recept a hned sprcha, neřeknu kdyby jich sem nasázel 20 bez smyslu, ale uvařil jídlo, vyfotil, měl radost, že se mu to povedlo, tak se podělil, měli bychom začínající kuchaře podpořit, ne?:-) i když to není dokonalé

No, já sice nefotím, ale nevidomý nejsem - nebylo by lepší ty obrázky prohodit? :-)

hosta:
Možná že jo, možná že ne, ale vařit to ani nebudu zkoušet:-( Žížala by se mi zase smála...:-)

Zobrazit starší odpověď

Noo - tu papriku fakt až nakonec? Lepší by byla orestovaná hned s masem. A co s rajčaty? Oloupaná? Dušená s cuketou? Bylo by dobré trošku recept opravit;-)

tak to není špatná kombinace :yes:, jen bych uvedla spíš hmotnost masa, než 1 bůček, to může být 3/4 kila nebo 1,5 kila :-), vzhledem k jedné cibuli to spíš tipuji tak na půl kila max:-)

Tématické fráze:
veprova omacka, omačky z vepřoveho, recepty bučku, omacka z veproveho bucku, veprovaomacka, omačka na houbach a bučku, recept z bučku s omáčkou, vepřové maso omáčky recepty, vepřová omáčky, recepty na bůček omacky, vepřové v omáčce, bůček jako omáčka, omáčka ze zbytků vepřového masa, recepty na omáčky, masova omacka z veproveho na těstoviny, bucek omacka, omacka zbucku, 4kila bůčku, vepřové maso recepty omáčky, omáčka z vepřového masa

Suroviny:
bůček vepřový, cibule, česnek, rajče, sůl, paprika sušená sladká, sádlo, cuketa

Přidat fotografie receptu