Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí květáková polévka

Hodnocení receptu je 3,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adela73 adela73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 816 kJ /
434 kcal
Bílkoviny24,04 g
Tuky20,96 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy30,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme do 1 litru vody s kostkou bujónu. Krok 2: Necháme vařit, dokud není květák na zkus (10 minut). Krok 3: Do polévky dáme rozšlehané vejce a zamícháme. Krok 4: Přidáme na zahuštění pohankovou mouku krupici. Krok 5: Polévku zakápneme olivovým olejem a osolíme.

Zveřejněno 20. 9. 2018

Poznámka autorky adela73

Květák obsahuje betakaroten, významné množství vitamínu C, dále vitamíny B a E, vápník, mangan a hořčík. Má v sobě také malé množství sacharidů a minimální množství kalorií.

Květák posiluje imunitní systém. Pomáhá při nemocech močového měchýře a tlustého střeva. Je vhodný také při ledvinových potížích.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=10...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k46K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k46K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
květáková polévka, recept kvetakova polevka, květáková polévka recept, top recepty-kvetakova polevka

Suroviny:
květák, bujón, vejce, olej, krupice pohanková, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu