Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 678 kJ / 7 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,58 g |
Tuky | 511,42 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 2,28 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 669,09 g |
Postup přípravy
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160 ° C, cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokolády a směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokem, třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší a hustší krém.
Důležitým faktorem, kterým můžeme ovlivnit hustotu krému, je hořká čokoláda, smetana, přidané máslo.
Všechny suroviny mám z Lidlu. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Každý plát natřeme horkým broskvovým džemem.
Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a ke zdobení dortu.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOPg
Moje poznámka
Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOPg
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 10 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 16 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepková ořechová bábovka
Neregistrovaný před 47 minutami
Mozeček v bramborákové krustě, s tzatziky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohovo - hodně čokoládový nepečený dort
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zadělávané kedlubny s vepřovým masem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Míša řezy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Szegedinský guláš
Placak před 2 hodinami
Šťouchané brambory se smaženým zelím
Neregistrovaný před 3 hodinami
Kuřecí čína jinak
Neregistrovaný před 3 hodinami
Piškotová bábovka
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový dort s pařížským krémem,
pařížský dort s pařížským krémem,
recepty na dorty,
dorty recepty,
dort s pařížským krémem,
dorty s pařížským krémem,
čokoládový dort s džemem a krémem,
dort s kremem,
obrázky dortu a recepty,
broskvovydortscokokremem
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
voda,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda mléčná
Komentáře (4)