Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem

Čokoládový dort je dokonalou kombinací jemné chuti a svěží sladkosti broskví. Je ideální pro každou příležitost, jako jsou narozeniny, oslavy, svatbu, nebo jinou speciální příležitost. Stane se centrem pozornosti a potěší všechny hosty.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shark560 Shark560

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby odležení smetany do druhého dne

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby odležení smetany do druhého dne )

Suroviny pro 1 kus

16 porcí

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 678 kJ /
7 810 kcal
Bílkoviny116,58 g
Tuky511,42 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 2,28 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,88 g
Sacharidy669,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem na krém zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokolády a směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout a na noc dáme do ledničky. Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Krok 3: Dále přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a těsto zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C, asi 1 hodinu v dortové formě vyložené pečicím papírem. Upečení zkusíme špejlí. Krok 5: Vyndáme z lednice připravenou smetanu s čokoládou a vyšleháme ji v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. Krok 6: Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Každý plát natřeme horkým broskvovým džemem. Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a ke zdobení dortu.

TIP: Jak nařezat pláty dortu - praktické rady

Zveřejněno 14. 10. 2018

Poznámka autora Shark560

Forma 23 cm průměr, pečení hlídá každý podle své trouby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOPg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes:Moc hezký a určitě dobrý.:-K

Ďakujem Vám pekne dámy. :-K

Vypadá luxusně a určitě i tak chutná:yes::yes::yes:

moc krásný dort, fakt si otevřete cukrárnu:-):yes:

Tématické fráze:
čokoládový dort s pařížským krémem, pařížský dort s pařížským krémem, recepty na dorty, dorty recepty, dort s pařížským krémem, dorty s pařížským krémem, čokoládový dort s džemem a krémem, dort s kremem, obrázky dortu a recepty, broskvovydortscokokremem

Suroviny:
bílek, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek, olej slunečnicový, voda, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, čokoláda mléčná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu