Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shark560 Shark560

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 678 kJ /
7 810 kcal
Bílkoviny116,58 g
Tuky511,42 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 2,28 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,88 g
Sacharidy669,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160 ° C, cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokolády a směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokem, třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší a hustší krém.
Důležitým faktorem, kterým můžeme ovlivnit hustotu krému, je hořká čokoláda, smetana, přidané máslo.
Všechny suroviny mám z Lidlu. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Každý plát natřeme horkým broskvovým džemem.
Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a ke zdobení dortu.

Zveřejněno 14. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOPg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s pařížským krémem a broskvovým džemem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes:Moc hezký a určitě dobrý.:-K

Ďakujem Vám pekne dámy. :-K

Vypadá luxusně a určitě i tak chutná:yes::yes::yes:

moc krásný dort, fakt si otevřete cukrárnu:-):yes:

Tématické fráze:
čokoládový dort s pařížským krémem, pařížský dort s pařížským krémem, recepty na dorty, dorty recepty, dort s pařížským krémem, dorty s pařížským krémem, čokoládový dort s džemem a krémem, dort s kremem, obrázky dortu a recepty, broskvovydortscokokremem

Suroviny:
bílek, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek, olej slunečnicový, voda, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, čokoláda mléčná

Přidat fotografie receptu