Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z tresky s chlebovými krutony

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 209 kJ /
289 kcal
Bílkoviny9,25 g
Tuky12,45 g
Vláknina11,55 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy33,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit, přidáme muškátový květ jemně nasekaný česnek, promícháme a zalijeme vývarem. Krok 2: Do polévky vložíme filet tresky v celku, polévku dochutíme solí a pepřem a vaříme cca 8 - 10 minut, do změknutí zeleniny a ryby.
Z polévky vyndáme rybí filet o něco dříve na talíř, kde ho rozebereme na menší dílky a případně z něj i odstraníme kosti, které by mohly v rybím filetu být. Krok 3: Chléb pokrájíme na kostičky a dáme ho nasucho (nebo zakápnutý olivovým olejem) opéct do rozpálené pánve dozlatova, za častého míchání. Pro vůni můžeme do pánve přihodit snítku tymiánu nebo stroužek rozmáčknutého česneku. Krok 4: Polévku případně ještě dle vlastní chuti dochutíme, vrátíme do ní kousky masa, přidáme nasekané mladé lístky řapíkatého celeru a můžeme podávat. Krok 5: Podáváme s osmaženými chlebovými nebo houskovými krutony, které jsme si osmažili dozlatova během vaření polévky.

Zveřejněno 17. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z tresky s chlebovými krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4VG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z tresky s chlebovými krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4VG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polevka s chlebovými krutony, jak opect krutony, gulášová polévka s krutony

Suroviny:
treska, mrkev, celer řapíkatý, máslo, mouka hladká, květ muškátový, česnek, vývar, sůl, pepř mletý, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu