Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ricottový nadýchaný desert s jablky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

marepavla marepavla

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 364 kJ /
1 043 kcal
Bílkoviny35,22 g
Tuky33,69 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy136,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyslehane s ricottou a mlekem, pridame mouku a prasek do peciva.
Zaslehame snih z bilku a sladidlo. Krok 2: Jablka oloupeme, vykrajime jadrince a nakrajime na kosticky. Krok 3: Formu na peceni vylozime pecicim papirem. Na dno formy vyskladame jablka. Na jablka nalijeme testo. Krok 4: Peceme na 150 st. v elektricke troube, do suche spejle. Po vychladnuti posypeme skorici.

Zveřejněno 3. 11. 2018

Poznámka autorky marepavla

Recept je na klasickou dortovou formu v prumeru 24 cm, ja pekla 1/2 davky, je na fotce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricottový nadýchaný desert s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxVR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricottový nadýchaný desert s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxVR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

marepavla: chuť tady nikdo nezpochybňuje....
Ale... pokud "sníh z bílků zašleháme" tak ho ani nemusíme šlehat, nebude fungovat...asi možná si dovedu představit žloutky fakt do bílé pěny ( což bez trochy cukru asi moc nejde), pak na malé otáčky mléko rozmíchané s riccotou střídavě s moukou s práškem do pečiva a pak jen lehce nejlépe stěrkou vmíchat sníh....a HNED do trouby...
Já to snad zkusím, jestli se mi nepovede trochu "nadýchat"....
No a třetinu pytlíčku prášku do pečiva ( mají 12 g od Labety i Oetkera) to bude hoooodně "baj oko"
A - autorka vše peče na 150 st. ( koukla jsem na ostatní recepty) - to je určitě málo...180 minimálně....

Možná to nejdřív zkuste, možná to nevypadá nadychane, ale je to výborné.

Ježíšmarjá!:-O

Nevim, ale zda se mi, ze na 120 g mouky je v receptu prilis tekutych surovin: 4 vejce, 250 ml mleka + ricotta.
Tvaroh je proti ricotte hutnejsi, lepe receno mazlavejsi, ale v teste se chova celkem stejne. Chutove je pochopitelne jinde.

Zkusím, takže Riccota je něco jako tvaroh? Taky tak tuhý?? Nebo jako tvaroh ve vaničce?

Eja57: Promiň, ale něco nadýchaného vypadá opravdu trošku jinak..

Zobrazit 2 starší odpovědi

"Ricottový nadýchaný desert s jablky"
No, o svých nepodarcích bych mohl vyprávět, že ;-(
Zde vidím kulantní řešení:
z názvu vygumovat slůvko "nadýchaný"
nebo
zrušit fotečky
***
Ricottu lze, bez ztráty hvězdičky, nahradit dostupnějším (levnějším) tuzemským tvarohem :-)

casino: Co byste nahrazoval , vždyť to vypadá, jako slehlý molitan.;-(

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
ricottový koláč s jablky, ricottovy dezert, ricottovy koláč s s jablky, dezerty z ricotty dia, dezert z ricotty, ricotta a jablky, dort s jablky a z ricotty, fitness ricottovy kolac, dezerty z jablka a ricotty, nadýchaný dezert s kyšky, ricottový koláč labužník, film černé zlato, jablka s ricotta, jablkovy zavin s riccoty, ricottovy pudink, ricotovy koláč s jablky, pečený ricotový dort, složení rikoty, jablkovy zavin z ricotty, ricotta a jablka recept

Suroviny:
žloutek, sýr ricotta, mléko, mouka špaldová celozrnná, prášek do pečiva, jablko, sladidlo, skořice

Přidat fotografie receptu