Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí zapražená polévka - kaldoun

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 998 kJ /
2 629 kcal
Bílkoviny56,36 g
Tuky220,33 g
Vláknina7,65 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 253 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy102,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji vařit až na posledních 20 minut, aby nebyla rozvařená. Pak vývar (potřebujeme cca 1,5-2 litry) scedíme, zahustíme jíškou a dochutíme dle vlastní chuti. Krok 2: Pokud chceme maso a zeleninu v polévce - kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru. Krok 3: Jíšku připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání. Krok 4: Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a změklé máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou (libečkem) vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat lžičkou nočky. Krok 5: Ty pak povaříme v osolené vodě zhruba 5 minut (nejlepší je, jeden ochutnat na zkoušku) a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru. Krok 6: Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a můžeme podávat.

Zveřejněno 10. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí zapražená polévka - kaldoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4q6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí zapražená polévka - kaldoun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4q6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

U nás doma dáváme knedlíčky do skoro hotové, nezahuštené polévky.Znám to od babiček, to tak chtěli dědové. Jíšku daly až když byly knedlíčky-muselo jich být hodně-uvařené.Děda Václav nikdy nezapomněl babičku pochválit. :-):yes:

Tématické fráze:
králiči polevka, kralici polevka s ryzi polevka, králičí polévka recept, polivky z kraličiho masa recepty, polévka kaldoun recept, polévky recepty, kaldoun z králičích hlav

Suroviny:
mrkev, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, máslo, mouka hladká, květ muškátový, játra králičí, máslo, vejce, česnek, libeček, květ muškátový, sůl, pepř mletý, strouhanka

Přidat fotografie receptu