Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná panenka s omáčkou z červeného pesta

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 097 kJ /
501 kcal
Bílkoviny3,57 g
Tuky50,03 g
Vláknina1,81 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy8,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme a odblaníme. Smícháme všechny suroviny na marinádu kromě soli. Panenku pečlivě potřeme marinádou a necháme do druhého dne uležet. Krok 2: Půl hodiny před pečením maso vytáhneme z lednice a osolíme. Na trošce oleje opečeme zprudka panenku ze všech stran. Až maso zbělá, předěláme ho do pekáčku a potřeme zbylou marinádou. Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 stupňů a panenku pečeme cca 5-20 minut. Pokud máte teploměr do masa , teplota po zapíchnutí do masa by měla být cca 65 stupňů. Krok 4: Do pánve po opékání přilijeme smetanu a dáme pesto. Promícháme a necháme chvíli probublat do zhoustnutí. Podle potřeby zředíme vývarem a dochutíme. Krok 5: Hotovou panenku zabalíme do alobalu a necháme 5-8 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a podáváme s omáčkou a různě upravenými bramborami.

Zveřejněno 19. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná panenka s omáčkou z červeného pesta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5v6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná panenka s omáčkou z červeného pesta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5v6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
marinovaná panenka, marinovana veprova panenka s peprovou omackou

Suroviny:
panenka vepřová, olej, šťáva citronová, hořčice francouzská, česnek, bylinky, sůl, pepř, smetana, pesto bazalkové, vývar, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu