Cikánská hovězí pečeně
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v podobě vařené rýže či těstovin získáte chutný oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 044 kJ / 1 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,97 g |
Tuky | 73,85 g |
Vláknina | 7,04 g |
Cholesterol | 249 mg |
Sodík | 578 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 17,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso prošpikujeme slaninou a z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji. Maso vložíme na zpěněnou cibuli, opečeme ze všech stran a po opečení vše zasypeme sladkou paprikou. Promícháme, chvilku restujeme a pak podlijeme vodou.
Krok 3: Necháme provařit a poté přimícháme rajčatový protlak. Vzniklou směs s masem přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě do změknutí.
Krok 4: Mezitím očistíme a nakrájíme na kousky rajčata a papriky. Maso občas obrátíme a dle potřeby podlijeme vodou.
Krok 5: Ke konci pečení přidáme papriky a rajčata. Spolu vše necháme propéct do úplného změknutí.
Krok 6: Hotové maso vyjmeme z nádoby a nakrájíme na porce. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Zveřejněno 26. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Moje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 16 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 4 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 14 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 14 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 18 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 18 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 19 hodinami
Tématické fráze:
cikánská pečeně,
cikánská hovězí pečeně,
cikánská hovězí pečeně recept,
recepty hovězí maso cikánská pečeně,
cikánská pečeně s rýží,
cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně,
cigánská pečeně,
hovězí cikanska pečeně,
cigánská hovězí pečeně,
hovězí pečeně s rýží,
cikánská hovězí,
pečené hovězí,
hovězí cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně recept,
hovězí maso recepty,
cikánské hovězí pecene,
hovezi pecene recepty,
recept na cikanskou,
recept na cikánskou pečeni
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
paprika,
rajče
Komentáře (6)