Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Azu po tatarsku z vepřového

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 521 kJ /
1 320 kcal
Bílkoviny142,35 g
Tuky63,49 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 7,18 g
Sůl17,75 g
Sacharidy27,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky. Krok 2: Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej, do něj nasypeme veškeré koření a promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase dobře promícháme, aby se stejnoměrně obalilo v kořeněné směsi. Hrnec zapneme bez víka tlačítkem Start a chvilinku počkáme, až se rozehřeje (Trvá to opravdu chviličku.). Krok 3: Maso za občasného míchání osmažíme a vypneme hrnec. Krok 4: Nalijeme víno nebo vodu a kečup a přisypeme okurky. Zase dobře promícháme a na hrnec nasadíme víko. Zapneme na program Chicken duck meat a počkáme, až hrnec signalizuje konec vaření. Můžeme páru vypustit regulačním ventilem, nebo počkáme, až se vypustí sama a otevřeme víko. Krok 5: Můžeme zahustit 1 lžíci hladké mouky, rozmíchané ve víně, vodě nebo vývaru tak, že bez poklice znovu zapneme program a vlijeme záklechtku k masu a chvilku za stáleho míchání provaříme. Podáváme s rýži.

Zveřejněno 12. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

Recept je samozřejmě určený i k vaření v normálním tlakáči nebo na sporáku v hrnci. Je třeba si upravit tekutiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Azu po tatarsku z vepřového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY3j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Azu po tatarsku z vepřového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY3j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

CHICKEN DUCK MEAT....kolik je to přibližně minut, když to budu dělat v tlakáči? :-(

mili:Určitě se to dá samozřejmě uvařit i v klasickém hrnci, ale trvá to déle;-)

prosím dá se to i jinak než v tom tlakovém hrnci, mám s nima špatnou zkušenost a nepoužívám je, jinak by to mohlo být dobré

Aj keď moje meno mnohých upozorňuje na arabský (moslimský) pôvod, nie je tomu tak. Som kresťanka, ale s citom aj pre ľudí iného vierovyznania.
Myslím si, že ak niekto chce meniť tradičné recepty, ktoré by mohli vyvolať určité pochybnosti o svojom pôvode, mal by myslieť na to, že niekoho sa to môže dotknúť z rôzneho hľadiska (nemusí to byť vždy otázka vierovyznania).
Okrem toho nikto nepovedal, že jedlo na základe tohoto receptu bude chutiť. Skôr naopak. Chuť bravčového mäsa je tak odlišná od hovädzieho, že to kazdému už pri čítaní receptu udrie do hlavy, že to nie je pôvodný recept, ale zmenený (v tomto prípade zlacnený - zlevněný).

Fatima: každý si může vyznávat víru jakou chce, ale myslím si, že recept je recept a nezáleží na tom co je v názvu, hlavně, že chutná. A kdo není vepřové, tak si tam dá to hovězí.

Ako iste viete, veriaci Tatári (dnes ich je asi 5,5 milióna) sú moslimského vyznania a Korán veriacim moslimom zakazuje jesť bravčové (vepřové) mäso.
Tatárske azu je vždy z hovädzej sviečkovej.
Recept je určite vydarený, len by sa mal nazývať ináč.
Niekomu sa bude zdať názov a komentár nepodstatný, ale moslimi nemajú ten istý názor. Dnes, v dobe, ked ekumenizmus postupne pomáha k rešpektovaniu všetkých vierovyznaní (nie sektárstvo!), môže byť názov receptu prejavom nedostatku rešpektu k ich viere.

milujem azuuuuu...mnam,vyborne !:yes::-p

Jaroslav Juříček 13. 9. 2010 21:11
Bylo to opravdu moc dobré (ani jsem to z těch ingrediencí nečekal) Díky

Děkuji za pochvalu a fotečku:-8

Vynikající jídlo:-p dnes jsem dělala k obědu,ale bez vína a v pánvi wok,nudličky masa jsem zprudka osmažila,aby se maso zatáhlo ,ale suroviny jsem použila,jak máš napsané:-)) díky chilli je jídlo pikantní:-pmoc nám chutnalo:-p přidala jsem fotku:-)) a ještě přidám i bodík za chutný dnešní oběd:-p;-)

Jsem ráda, že chutnalo;-)

dlouho jsem hledala recept takový, aby chutnal jako Azu z naší jídelny ( je výtečný!) a konečně našla ;-):yes: Díky za receptík a dávám bodík :yes:

Ten recept mi není neznámý, dostala jsem ho myslím i meilem a chtěla jsem vyzkoušet, ale zatím jaksi se na něj nedostalo. Jde tam totiž víno a jak už jsem tady někde psala, mi se nemůže stát, aby mi zbylo aspoň do zmražených kostiček:-D:-)) Jinak, určitě plus.:yes::yes:

Podobné Azu jsem už dělala a chutnalo;-):yes:+

Tématické fráze:
azu po tatarsku, vepřové azu, azu, azu z veproveho masa, azu z vepřového recept, azu po tatarsku recept, vepřový krček, kuřecí azu, vepřový krček recepty, recept na azu, azu po tatarsku z vepřového masa, azu z vepřového, rercepty, vepřové azzu, krůtí azu, krůtí azů po tatarsku, azu recept, hrnce elo, krček recepty, hovězí krček

Suroviny:
plecko vepřové, okurky sterilované, kečup sladký, víno bílé, olej, sůl, pepř, chilli, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu