Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená česnečka s červenou čočkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 502 kJ /
837 kcal
Bílkoviny74,66 g
Tuky15,55 g
Vláknina26,61 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy86,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme. Krok 2: Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a zhruba dva, tři stroužky česneku. Přivedeme k varu, jen krátce povaříme, přisypeme čočku a dále vaříme do změknutí čočky a zeleniny, asi tak 10 minut. Přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso. Krok 3: Polévku dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme ještě trochu česneku dle chuti, protože varem se jeho chuť zjemnila, vmícháme jemně nasekanou nať a můžeme podávat.

Zveřejněno 4. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená česnečka s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4Kk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená česnečka s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4Kk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

J:-KosefZeravicky: tak to já ve větším zavařuji jen potraviny, které jsou běžně omezeně dostupné, např. zmiňované vývary, trochu zabijačkové polévky, ale fakt jen pár sklenic, aby se nepřejedla a byla o zabijačce vzácná. Jinak máme rádi čerstvé. Bramborovou polévku bych fakt nezavařovala:-D:-D:-D
Jiná kategorie je maso, zabíjačková paštika, ovoce a zelenina. Ale tady také musím počítat, kolik jsme schopní do příští sklizně sníst. Není pro hospodyni nic horšího než vyhazovat slepicím dva roky staré lečo:-D:-D:-D;-)

DOBRÝ DEN JEŠTĚ JEDNOU, abych ,,nekritizoval,, , ale sdělil jak uchovávám potraviny, tedy i dole zmiňovaný vývar.
Já taky vařím ve velkém , polévky, máčky , masa a vše další a pak to zavařuju v mikrovlnce a ukládám v našem sklepě , kde mám třeba teď kolem stovky různých polívek a každý den si vybírám jestli jarní, zabíjačkovou, fazulovou, gulášovou miliońovou, bramborovou a další . Tak že každý den jdu do sklepa a podle chuti si vyberu.
ZEJMÉNA V TÉTO ENERGETICKY NÁROČNÉ DOBĚ , zavařován v mikrovlnce je o 46% méně energeticky náročné a ....................... Měřil jsem to a vypočítal, neb jsem taky i trochu fanda do elektriky , fyziky a matematiky.
Navíc je to jednoduché i třeba pro to , když zbyde z nějaké oslavy vynikající polévka, tak se zavaří neb by za dva dny zkysla a jíst třeba 5 dnů po sobě stejnou .............. ?
Jsme taky sami dva a máme velkou zahradu a hospodárku tak že vařit každý den .......
,,TOŠ TEDA TAK,,

DOBRÝ DEN,
nejsem žádný ,,válečný štváč a ani rýpal,, , ale proč je nadpis jako uzená čenečka ................. .
Jsem fanda gastronomie a i účastník gastro soutěží, tak bych navrhoval (skutečně v dobrém) ten název nějak upravit, aby byl tak trochu odpovídající skutečnosti.
COPAK SE DÁ NĚJAKÁ POLÉVKA VYUDIT ????
Ale zase na obhajobu autorky receptu, je to velice zajímavý a jistě může být i chutý, ale česnečka má své zákonitosti a jako základ musí být (dle mého názoru) dominantní česnek, nikoliv uzený nádech a podobně.
U nás na Slovácku je česnečka ,,posvátný ,, pokrm a má svoje zákonitosti.
Nejsem proti inovaci jakéhokoliv receptu a nebo přípravě jídel, ale dle mého názoru , a berte to jen v dobré, nikoliv záludně, ale název a výsledek by měl souhlasit, nikoliv aby to byl zdroj pro debatu o názvu ale o kvalitě a způsobu přípravy.
,,TOŠ TEDA TAK,,

:-)<3:yes::-K:-K

To je asi tak pro toho, kdo má vlastní prasátko. Ale nemusíte vařit 25kg uzených kostí, když potřebujete polévku na jeden oběd. Vývar si uděláte z přiměřeného množství těch kostí. Nám stačí vývar jen z půl kg kostí nebo uzené krkovičky. Jme už jen dva a vyjdou nám 4 porce polévky, tedy i na další den. Můžete i někdy zkusit přidat do polévky i trochu uvařených krup, této polívečce určitě budou slušet. :yes:

hospodyne: to mě docela zajímá, jak ten vývar zavařujete nebo jak dlouho?

Frantiska: Ta vůně .......<3<3<3<3

Zobrazit 5 starších odpovědí

:-K Dnes jsem zavařovala 18 sklenic silného uzeného vývaru a polévky, tak se mi recept hodí. Celou noc táhnu uzená žebra, nožičky, odkrojky uz. masa a uzené kůže, vývar je pak velmi silný. Od té doby, co jsem v důchodu dělám i takové " hlouposti".

Tématické fráze:
uzená polévka s červenou čočkou, uzena polevka s čočkou, cesnecka z uzenyho na kolena, uzená polévka s s červenou čočkou, uzena krkovice a cervena cocka, uzená polévka z kolena, uzena polevka z červené čočky, čočka uzene zebro, uzená polévka z uzených žeber a červené čočky, polévka z č z červené čočky, cesnecka uzeneho kolena, česnečka s červenou cockou, uzena polevka s cervenou cockou recepty, recept na zebra s čočkou, uzene nozicky recepty, uzene s česnekem

Suroviny:
maso vařené, vývar uzený, mrkev, celer řapíkatý, brambory, čočka červená, česnek, sůl, pepř mletý,

Přidat fotografie receptu