Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka podle mne

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

COCCO COCCO

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie797 kJ /
190 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky0,37 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na sádle (oleji) necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme čerstvé houby. Pokud přidáváme sušené houby, namočíme je do vody nejlépe den před přípravou bramboračky. Sušené houby pustí hnědou šťávu, kterou použijeme do bramboračky. Krok 2: Přidáme nakrájenou zeleninu, brambory, bobkový list, nové koření a dolijeme vodou. Osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí brambor a zeleniny. Pokud je potřeba, zahustíme jíškou. Krok 3: Hrnec odstavíme a dochutíme majoránkou, česnekem atd. Na ozdobení dáme nať z petržele. Já dávám i do polévky.

Zveřejněno 16. 1. 2019

Poznámka autorky COCCO

Dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lpr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Bramborové polévky vařím docela často, tentokrát jsem na ni použila vývar z vepřových kostí. Pokud mám čerstvé houby, tak je předem krátce na té cibulce podusím a teprve pak přidám vývar nebo vodu a zeleninu. Ke konci přípravy, když jsou brambory poloměkké, taky zahustím jíškou a ještě nechám pozvolna provařovat. Z koření ještě přidávám kmín. :-K

Tématické fráze:
bramboračka z čerstvých hub

Suroviny:
sádlo, cibule, brambory, zelenina kořenová, houby čerstvé, sůl, pepř, majoránka, česnek, koření nové koření, bobkový list, petržel

Přidat fotografie receptu