Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na rozmarýnu s noky a restovaná zelenina

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

digiart digiart

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 204 kJ /
766 kcal
Bílkoviny105,02 g
Tuky22,56 g
Vláknina7,68 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy31,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednu větší cibulku nakrájíme na kolečka a rozložíme na pekáč, pokapaný olivovým olejem. Krok 2: Maso mírně na vrchu nakrojíme do mřížky, osolíme, opepříme dle chuti a posypeme na jemno nasekaným čerstvým rozmarýnem, mírně podlijeme. Krok 3: Pekáček s masem vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 45 minut. Krok 4: Mezitím do hluboké pánve s olejem /asi 4 lžíce/ nakrájíme zeleninu na kousky, cibulku na jemno a přidáme žampiony na plátky, necháme na mírném ohni podusit, osolíme, opepříme dle chuti. Krok 5: Až se zelenina podusí, přidáme protlak a nasekanou čerstvou petrželku, řádně promícháme, necháme ještě chvilku dusit, ale pozor, ať se ze zeleniny neudělá kaše ! Krok 6: Z jednoho balení na přípravu halušek uděláme těsto, do vroucí osolené vody vkládáme noky, tvořené pomocí kávové lžičky. Až noky plavou na povrch, jsou uvařené. Krok 7: Upečené maso nakrájíme na plátky a klademe spolu se zeleninou a noky na talíř, posypeme zbylou sekanou petrželkou.

Zveřejněno 2. 2. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na rozmarýnu s noky a restovaná zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMgX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na rozmarýnu s noky a restovaná zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMgX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová pečeně s restovanou zeleninou, vepřové s noky, veprove srdce na rozmarynu

Suroviny:
plecko vepřové, rajče, žampióny, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, olej olivový, petrželka zelená, rozmarýn čerstvý, pepř černý, halušky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu