Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí hamburger s domácí houskou

Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak už jen doplníte, co máte rádi a můžete začít vychutnávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

habunda

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chlazení masa, kynutí a odpočinutí těsta

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chlazení masa, kynutí a odpočinutí těsta)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 507 kJ /
4 662 kcal
Bílkoviny323,05 g
Tuky113,42 g
Vláknina25,86 g
Cholesterol 737 mg
Sodík 3,77 g
Sůl9,20 g
Sacharidy574,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso pomeleme alespoň dvakrát, opepříme, osolíme a pořádně promícháme. Z této hmoty uděláme placky zhruba o váze 150 gramů a vysoké cca 1,5-2 cm, které dáme na dvě hodiny odpočinout do ledničky. Krok 2: Mezitím připravíme domácí housky. Do mísy dáme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, nalijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo a teplou vodu, vsypeme sůl s cukrem a vše promícháme do krásně vláčného těsta. Pokud by chyběla mouka, tak trochu dodáme, aby bylo těsto perfektní a moc se nelepilo. Jakmile bude těsto hotové, tak ho zakryjeme utěrkou a dáme na vyhřáté místo, nebo napustíme další nádobu (větší) teplou vodou, kde ho necháme cca 60 minut vykynout. Krok 3: Jakmile těsto nakyne, tak ho znovu prohněteme a uděláme z něho "hada", ze kterého odřežeme kousky tak, aby byly stejně velké, cca 6 kusů. Tyto kousky potom uhněteme do bulek a dáme je na plech na pečicí papír, který pomažeme olivovým olejem. Housky poté zakryjeme a cca 15-30 minut je necháváme opět kynout do velikosti, kterou potřebujeme. Krok 4: Poté housky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti (sezamem, mákem, hrubozrnnou solí či kmínem). Housky vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C a pečeme je asi 15-25 minut, dokud nebudou mít tu správnou tmavou barvu. Krok 5: Jakmile jsou housky hotové, tak je vytáhneme z trouby a okamžitě zakryjeme vlhkou utěrkou (opláchnout, vymáchat, aby byla pouze vlhká) - housky tím krásně změknou a budou vláčné. Krok 6: Když housky měknou, tak uděláme burgery. Můžeme použít klasický gril nebo grilovací pánev. Jakmile je maso opečené, položíme na něj plátek čedaru a přikryjeme na 2 minuty třeba miskou, aby se čedar trochu rozpustil (lze dát i na gril na opečenou stranu). Krok 7: Mezitím rozřízneme housky, chvíli je osmahneme na grilu, nebo grilovací pánvi a poté plníme. Spodní část housky namažeme tatarkou, na to dáme list ledového salátu, potom burger s čedarem, plátky rajčat, sterilovaných okurek a nějakou grilovací omáčku, ta ale nemusí být, nebo ji můžeme nahradit kečupem. Nakonec můžeme přidat osmaženou slaninu a zaklopíme. Hotový, zaklopený hamburger nakonec celý propíchneme špejlí a podáváme.

TIP: Letní osvěžující nápoje v alko i nealko verzi

Zveřejněno 26. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hamburger s domácí houskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZDx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hamburger s domácí houskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZDx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
domácí hamburger na grilu, hovězí hamburger, hovězí hamburger do trouby, domácí housky na grilu, hamburger housky, co s houskama na hamburgry, bulky na hamburger bez droždí, návod na hamburger housky, domácí hamburgery i s houskama recept, hamburger housky recept z tmave mouky, domácí hamburgery na grilu, domaci housky bulky na hamburger, super bulky na hamburgery, houska ma na hamburger, housky na hamburger recept, domácí hamburger žemle, sekaná ala hamburger v housce, hamburgery z hovězího zadního, hamburger top recepty, domaci hamburgery s hovezi sekane

Suroviny:
sůl, máslo, droždí, mléko, cukr hnědý, mouka hladká, voda, houska, semínka sezamová, maso hovězí, sůl, pepř mletý, salát ledový, rajče, okurka čerstvá, tatarská omáčka, slanina, cibulka, kečup sladký, hořčice

Přidat fotografie receptu